Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Sex teenagerů nezpůsobuje horší známky

Souložící teenageři se někdy učí i lépe než vzorňáci.

Objevily se dobré zprávy pro rodiče, kteří se obávají toho, že sexuální aktivity jejich dětí mají neblahý vliv na výsledky ve škole. Nová studia dokázala, že tomu tak není.

Stabilní vztahy neškodí
Ukázalo se, že teenageři, kteří mají stabilní vztahy, v rámci nichž žijí sexuálním životem, se rozhodně neučí hůře než ti, kteří zatím neokusili rozkoší lásky. V některých případech mají dokonce lepší výsledky.

Samotné souložení tak výsledky ve škole neovlivňuje. Je však pravdou, že teenageři, kteří se často flákají a v průběhu toho nevázaně sexují, mají ve škole větší problémy. Ty však souvisí více s oním flákáním.

Naopak pomáhají
Samotný sex se na úspěchu či neúspěchu příliš nepodepisuje. Vědci z americké sociologické asociace v Atlantě však tvrdí, že teenagerům pomáhají stabilní vztahy, v nichž se mohou spolehnout na podporu svých sexuálních partnerů, s nimiž jsou si obzvlášť blízcí. Ti jim pomáhají snižovat míru stresu a úzkosti, ať už přímo sexem nebo psychicky.

Jak se zdá, sex na středních školách není něčím, co by mělo vadit za předpokladu, že se dodrží určitá pravidla, která jsou platná i v pozdějším životě.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 20