Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Hazardéři! Kondomy prý už nejsou cool!?

Používat při sexu kondomy už není moderní.

Jak ukázaly výsledky mezinárodní studie, myslí si to skoro polovina mladých mužů i žen. Toto překvapivé zjištění vychází z odpovědí více než 5200 dotázaných.

Průzkum napříč kontinenty
Nešlo přitom o lokální dotazníkovou akci. Badatelé zjišťovali mínění mladé generace o kondomech celkem ve 25 zemích Evropy, Severní Ameriky, Asie i v některých zemích v oblasti Pacifiku.

Celkem 45 procent účastníků či účastnic výzkumu preferuje nechráněný sex. Před rokem bylo takových mladých lidí jen 36 procent.

Polovina neví, jak se otěhotní
Mnozí mladíci a dívky především tvrdí, že by se při pohlavních stycích neměla používat žádná antikoncepce. Uvedla to německá nadace světové populace DSW.

Jen polovina přitom dotázaných tvrdí, že jsou dostatečně informováni o způsobu otěhotnění a o možnostech, jak se před ním chránit.

Turci používají jako antikoncepci sprchu
Více než třetina mladých Turků a Turkyň považuje sprchování či koupel bezprostředně po sexuálním aktu za postačující prostředek proti otěhotnění.

V Thajsku se třetina dotázaných vyjádřila v tom smyslu, že "cool" není žádná antikoncepce.

Naopak v Německu byly začátkem záři zveřejněny výsledky studie nazvané Sexualita mládeže 2010. Vyplynulo z nich, že v zemi našich západních sousedů používají chlapci a dívky antikoncepci častěji než dříve. A to zejména hormonální prostředky a kondomy. Na toto téma bylo dotázáno 3500 mladých Němců a Němek.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 157