Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ještěrka / foto: shutterstock

Nejoblíbenější poloha? Ta nejnudnější: misionářská

Na sex jsme příliš líní...

Stále hektičtější všednost po sobě jdoucích dnů člověka vyčerpává a ubíjí. Tvrdí to Beatrice Poschenriederová, německá autorka mimořádně úspěšné "bible sexu", kterou nazvala: Jeď pomalu, kovboji.

"Když pak k tomu od vás partner ještě očekává sportovní výkony v posteli, cítíte se už dopředu přetíženě," dodává autorka knihy.

V každém případě sedm z deseti Němců a Němek si užívá sex v tradiční misionářské poloze.

Jen dvanáct procent pociťuje podle serveru bild.de potěšení z různých neobvyklých sexuálních praktik, jakými jsou například "sado maso", "domina a otrok", milování v koženém odění, anální sex a podobně. A pouhých jedenáct procent si přeje mít při sexu svázané ruce nebo zavázané oči. Zbytek, tedy více než tři čtvrtiny, se chce prostě "normálně milovat".

Hlavně klid, Kámasútra není všechno
"Takže klid," tvrdí Beatrice Poschenriederová, "není zapotřebí každý večer procvičovat zrovna polohy z Kámasútry. Koneckonců, vůbec není nutné mít sex večer co večer."

Studie uskutečněná vědci z univerzity v Göttingenu, kteří se dotazovali 13 483 osob, prokázala, že průměrně se Němci milují pětkrát až šestkrát měsíčně. A celých 17 procent za poslední čtyři týdny nemělo sex vůbec. Je to docela normální, tvrdí sexuologové z Göttingenu.

Po pár letech rutina
Po pěti letech se ze soužití v páru vytrácí potěšení, ze sexu se stává rutina. Ale ani to nemusí být na překážku.

Podle odborné studie, kterou nechala vypracovat firma vyrábějící kondomy, mívá orgasmus pravidelně 43 procent žen, jež žijí v dlouhotrvajícím partnerském vztahu.

U žen, které jsou "single" a milují se spíše nahodile, je tento počet podstatně nižší - jen 22 procent.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 36