Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Dokázáno: Optimální délka milování je 10 minut

Sex celou noc? Nuda!

Sexuální maratónci, kteří mají pocit, že musejí vydržet celou noc, jsou nudní. Většině lidí totiž nejlépe vyhovuje deset minut.

Jak dlouho?
Z průzkumu mezi padesáti členy americké Společnosti pro sexuální terapii a výzkum, která se zabývá terapií párů se sexuálními problémy, vyplynula jistá tabulka toho, jak lidé vnímají délku sexu.

Zdá se, že jedna až dvě minuty je příliš málo, tři až sedm minut by většina lidí považovala za přijatelné, ale cokoliv nad třináct minut je už moc. Ukázalo se tedy, že lidé považují za "nejžádoucnější" sex trvající sedm až třináct minut.

Nenechte se oblbnout
Odborníci podle listu Daily Telegraph dodali, že populární kultura má tendenci vytvářet nerealistické představy o tom, jak dlouho by měl sex trvat.

"Hodně mužů a žen zřejmě věří fantazii celonočního milování. To je situace, v níž jsou zralí na zklamání a nespokojenost. Doufáme, že náš průzkum skoncuje s některými mylnými představami a povzbudí muže i ženy k realistickému přístupu k věci," shrnul výsledky zkoumání profesor psychologie z Penn State University Eric Corty.

Výsledky průzkumu byly publikovány v prestižním listu Journal of Sexual Medicine.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 75