Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mladí milenci / foto: Shutterstock

Neexperimentujte! Nejlepší je sex v partnerském vztahu

Alespoň podle vědců...

Lidé žijící v páru se oddávají sexu prokazatelně častěji než ti, kteří jsou "single". Ovšem čím déle trvá partnerský vztah, tím četnost intimních styků klesá. Přitom různý věk má v sexu své vlastní zákonitosti.

Nejčastější a také nejlepší je sex v pevném svazku muže a ženy. Ukázaly to výsledky vědeckého výzkumu, o kterém referuje rakouský internetový server nachrichten.at.

Nejen porozumění
Sex a něžnost jsou - vedle společných zájmů, cílů a vyznávaných hodnot - tím, co páry spojuje.

Kromě toho je každý třetí člověk přesvědčen, že dobrý sex působí pozitivně na ostatní faktory společného soužití dvou lidí. Jen málo dotázaných vypovědělo, že intimní život je důležitý pouze ve fázi prvotní zamilovanosti a pak už ne.

A partnerský vztah bez sexu si umí představit jen minimum lidí.

Sexualita utužuje vztahy

Z výsledků studie vyplývá, že sexualita se ve vztahu dvou lidí ukazuje "jako pod drobnohledem". Bývá poměrně rychle narušena, pokud partnery sužují jiné problémy.

Pokud je ale vztah v pořádku, měla by ovšem mít tak "mimořádnou sílu", že právě intimní kontakty a vzájemné něžnosti dokážou pozitivně napomáhat společnému překonání zmíněných těžkostí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 37