Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sestřička / foto: shutterstock

Holdujte sexu! A doktoři můžou jít do penze

Nejlepší sport a neúčinější antidepresivum, i to je sex.

E-mailovou korespondenci v Čechách, na Moravě i ve Slezsku nyní obohatil soubor s pozoruhodným textem. Pokud by platilo všech deset níže uvedených bodů, přišla by většina lékařů na světě o kšefty.

  1. Sex je lékem na krásu. Vědecké testy objasnily, že při milování se produkuje množství estrogenu, který dává vlasům přirozený lesk a pokožce hebkost.
  2. Něžné, uvolněné milování snižuje riziko vzniku dermatitidy, vyrážek a skvrn na kůži. Produkovaný pot pročišťuje póry a vaše pokožka doslova září.
  3. Milování může spálit všechny kalorie, které se nasbíraly při romantické večeři.
  4. Sex je jeden z nejbezpečnějších sportů, které lze provozovat. Protáhne a posílí snad každý sval v těle. Je o mnoho příjemnější než plavat dvacet bazénů a nepotřebujete mít ani žádnou speciální obuv.
  5. Sex je okamžitý lék na mírnou depresi. Uvolňuje do krevního oběhu přirozený endorfin, který produkuje pocit euforie a zanechává ve vás pocit blaženosti.
  6. Čím více sexu máte, tím jste žádanější. Sexuálně aktivní tělo produkuje významné množství látek zvaných feromony. Tyto jemné sexuální parfémy přivádějí váš protějšek k šílenství!
  7. Sex je nejbezpečnější sedativum ne světě. Je desetkrát efektivnější než diazepam.
  8. Každodenní vášnivé líbání vás zbaví zubaře. Líbání podporuje vyplavování zbytků jídla ze zubů slinami, neutralizuje kyselinu, která zapříčiňuje zubní kaz, a předchází tvorbě zubního plaku.
  9. Sex dokonce zmírňuje bolest hlavy. Prožitek milování uvolňuje napětí, které zužuje krevní cévy v mozku.
  10. Hodně milování může dokonce uvolňovat i ucpaný nos. Sex je přírodní antihistaminikum. Pomáhá bojovat s astmatem a sennou rýmou.

Je nesporné, že některé z uvedených bodů jsou mnohonásobně ověřené v praxi a opravdu platí. Jiné jsou ovšem dost diskutabilní a odborníci z oblasti medicíny by je pravděpodobně rozmetali na cucky.

Naše doporučení zní - vyzkoušejte všech deset výroků se svou milovanou či svým milovaným v objetí. Co funguje a co ne, to už zjistíte sami!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 10