Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Nevěra ve snu není pro partnerský svazek nebezpečím

Nemálo žen tu a tam prožije krásné erotické dobrodružství – ve snu. S atraktivním sousedem, s vlastním šéfem, nebo s docela neznámým sexy mužem. Mají se pak ráno trápit výčitkami svědomí?

Jsou sny signálem, že to v reálném životě neklape?
„Každý člověk sní. A protože k lidskému životu patří i sex, odráží se i v našich snech,“ tvrdí podle serveru lifestyle.t-online.de Gabriele Leipoldová, renomovaná mnichovská sexuoložka a odbornice na vztahy mezi muži a ženami. Erotické sny podle ní nejsou důvodem k žárlení. „Postavami objevujícími se v erotických snech mohou být různí lidé, může to souviset i s určitými aspekty osobnosti snícího člověka,“ dodává terapeutka.

Není prý nic špatného na tom, když se sen týká třeba milostného dobrodružství s jinak nepříliš sympatickým kolegou z práce. Neznamená to přece, že by se s ním žena v reálu opravdu chtěla milovat. „Pokud se ale opakuje stále stejný sen, nebo se v něm objevuje opakovaně stejná osoba, pak už stojí za to zkusit se zamyslet nad tím, proč,“ radí Leipoldová. Možná za tím vězí nesplněná erotická přání, nebo dokonce nespokojenost v intimním životě.

Občasné erotické sny zpravidla nepřestavují nebezpečí pro partnerský svazek. Pokud se však častěji opakují, pak je namístě říci o tom manželovi či příteli a pokusit se společně najít příčinu. „Ale pozor! Určitě mu neříkejte, že se vám často zdá o některém konkrétním muži. To by partnera hodně citelně zasáhlo,“ varuje mnichovská terapeutka.

magazin.cz

Realita přináší zklamání a frustraci
Problémem je však snaha přenášet snové fantazie do skutečného partnerského života. „Mnohé ženy, které to zkoušejí, pak bývají často hodně zklamané a frustrované,“ míní Leipoldová. Například ve snu o skupinovém sexu všechno klape tak, jak by si to dotyčná přála a jak se jí to líbí. V reálu to ovšem může být docela jinak. Ne každý z účastníků hromadného pohlavního aktu se nutně musí chovat tak, jak to žena viděla ve svých nočních fantaziích.

„Některé lidi přitom vzrušuje, když se partnerovi či partnerce se svými erotickými představami detailně svěřují. V každém případě je ale důležité, aby ho nebo ji zásadně do ničeho netlačili,“ uzavírá sexuoložka Gabriele Leipoldová.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 4