Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.trendhunter.com

Nová seznamka: Najděte si své dvojče!

Lidé se prý zamilovávají do vzhledově podobných protějšků. Alespoň to tvrdí Christina Bloom, zakladatelka nové internetové seznamky Findyourfacemate.com.

Vyzkoušeno na vlastní kůži!
Zakladatelka seznamky Findyourfacemate.com, Christina Bloom, zastává názor, že lidé si podvědomě vybírají protějšek, který jim je něčím vzhledově podobný. To byl i případ jí samotné: „Přátelé mi často říkali, že já a můj bývalý muž vypadáme jako bratr a sestra. Když jsem to slyšela už poněkolikáté, zarazilo mě to,“ přiznává. Právě to byl možná impuls, proč se žena začala o problematiku vzhledově podobných párů zajímat. Nakonec si z toho udělala byznys.

Šance na lásku
Tvrzení, že lidé si při seznamování hledají partnery, kteří jsou jim vzhledově něčím podobní, kvitují i odborníci na vztahy. Ti však záhy dodávají, že jde jen o prvotní sympatie, při kterých může (ale nemusí) přelétnout ona pověstná jiskra. Zda si bude dvojice rozumět a čeká ji společná budoucnost – na to žádné vzhledové kritérium vliv nemá.

magazin.cz

Tak se na tebe podíváme, brouku...
Nicméně seznamovací agentura Findyourfacemate.com si založila svou existenci právě na tom, že hledá pro své klienty vzhledově podobné protějšky. Využívá k tomu speciální technologie, kterou zpropagoval server Face.com. Díky ní je možné najít na obličejích jakékoliv shodné rysy, například ve tvaru a posazení očí, brady, uší a rtů... Jakmile jsou nalezeni „dvojníci“, ihned jsou si navzájem zpřístupněni a je jen na jejich vůli, zda dají svým ctitelům šanci k bližšímu kontaktu.

Jen taková výpomoc pro začátek...
Agentura svým ovečkám neslibuje „partnera pro život“, ale pouze šanci zamilovat se. „Jsme toho názoru, že určitá chemie mezi lidmi, kterou způsobí vzhledová podobnost, je vlastně takový první krok ke vztahu,“ říká Bloom. Jestli se ovšem z vašeho okouzlení vyvine flirt nebo partnerské soužití, to už je jen a jen vaše věc. Vzhledová podobnost totiž nezaručuje podobnost názorů, životních hodnot a plánů. O tom ví své i spousta známých párů, kterým láska s podobným protějšem buďto vyšla, nebo holt vyhořela. Ale i to se stává...

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!