Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Brad Pitt a Angelina Jolie / foto: WENN.com

Brad Pitt se postavil za sňatky osob stejného pohlaví

Herec a aktivista Brad Pitt (47) prohlásil, že každý člověk v Americe by měl mít právo uzavřít sňatek, s kým chce. Vyjádřil tak podporu rozhodnutí státu New York, kde byly sňatky homosexuálů nedávno zlegalizovány.

Brad Pitt, který spolu s další hollywoodskou hvězdou Angelinou Jolieovou vychovává šest dětí, přivítal verdikt New Yorku a prý doufá, že ostatní americké státy budou následovat.

magazin.cz

„Je povzbudivé, že se New York přiklonil k hnutí, které se zasazuje o to, aby všichni občané měli stejné právo na sňatek. Podle mého názoru má každý americký občan ústavní právo na to, vzít si osobu, kterou miluje, a to bez ohledu na to, ve kterém státě žije.

Žádný stát by neměl mít právo rozhodovat, kdo se smí oženit či provdat. A věřím, že díky obětavé práci mnoha lidí již brzy tato diskriminace skončí a všichni Američané budou mít stejné právo na manželství,“ řekl Pitt v rozhovoru pro Frost Magazine.

Brad dříve tvrdil, že si Angelinu vezme teprve tehdy, až budou sňatky osob stejného pohlaví legální ve všech státech USA.

magazin.cz

„Trvám na tom, ačkoliv se mnou mnoho lidí nesouhlasí – dostávám nenávistné dopisy od různých náboženských skupin. Tvrdí, že homosexuální manželství je hrozbou pro rodiny a škodí dětem. Osobně jsem měl příležitost vidět, jakými rodiči jsou moji gay přátelé, viděl jsem, jak jejich děti vyrůstají v milujícím prostředí,“ dodal Pitt.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 4