Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Tajemství lásek navždy ukrytá

Každý občas pocítí potřebu schovat si na památku něco, co mu připomene předchozí vztahy a románky. Mnohdy si však bohužel při schovávání svých tajnůstek neuvědomíme, že se jedná o nebezpečné důkazy, které nás mohou usvědčit.

Jak si uchovat krásné okamžiky…
Příjemné okamžiky, které jsme strávili se svým expartnerem nebo expartnerkou, milencem či milenkou bohužel navždy v mysli neudržíme. Často si chceme nechat na památku něco, co by nám připomínalo toho druhého mnohem významněji než jen pouhá vzpomínka. A to i přesto, že náš vztah nebo letmý románek je dávno minulostí a my již žijeme v novém vztahu.

Nejlepší radou je neriskovat vůbec
Právě v takovém případě by navíc odhalení naší minulosti bylo více než zbytečné a svého partnera bychom mohli nejen ranit, ale i navždy ztratit. Je proto otázkou, zda by nám případné komplikace ve vztahu stály za pár schovaných fotek, videí, přáníček nebo deníkových zápisů. Nejjednodušší je proto nic neschovávat a veškeré důkazy o své případné nevěře systematicky ničit. Touha uchovat si alespoň malou vzpomínku však bývá často neodolatelná…

magazin.cz

Deníčky jsou časovanou bombou i několik let poté
Samozřejmě si můžete vést deník, vaše zápisky jsou však časovanou bombou a počítejte s tím, že ani hezká řádka let její účinnost neoslabí. Deník proto snad jen v případě, že píšete opravdu nečitelně nebo jej máte uchovaný mimo domov. Bezpečným místem pro cokoliv menších rozměrů může být uzamykatelná zásuvka ve vaší kanceláři. Pokud se rozhodnete pro poznámky, veďte si je v elektronické podobě a v žádném případě neukládejte na pevný disk, ale pouze na malé flash disky, které můžete nosit stále u sebe, například schované v peněžence.

„Dokumentace ke stavbě“ nemaskuje zcela spolehlivě
Nespoléhejte ani na odlišné názvy na přebalu vašich CD a videí. Ani název „Rodinná oslava u mamky“ nebo „Poznámky ze školení“ či „Dokumentace ke stavbě“ nemusí odradit případného zájemce. Jak se říká: „Náhoda je…“. Pro fotky a jiné vzpomínkové materiály volte jedině místa mimo domov – vhodná může být kancelář nebo můžete využít pronájmu skříňky na úschovu důležitých písemností. Kufřík s možností uzamknutí si můžete pořídit i domů, jen musíte počítat s tím, že třeba někdy přijde řeč na to, co v kufříku vlastně schováváte… Pak budete muset tvrdit, že už vlastně ani nevíte, a kdoví, kam se poděl klíček.

Opatrně na vlastní sklerózu
Jisté je, že schovávat doma seznamy svých bývalých partnerek, natož jejich spodní prádlo je krajně nevhodné. Nevkládejte kompromitující materiál ani do knih, neschovávejte věci na příliš nedostupná místa – s největší pravděpodobností zapomenete sami, že vůbec takové věci vlastníte, a pak se při úklidu nebo při náhlém otevření knihy například vaším potomkem nebudete stačit divit. Ledaže byste si vedli pečlivý seznam úkrytů a ten uložili na flash disk…

Prozradí vás, aniž byste si to uvědomili
Existují však i důkazy, které vás prozradí, aniž by vám jejich nebezpečnost vůbec došla. Řeč je například o účtenkách, platbách kartou na výpisech z účtu, nejrůznějších upomínkových předmětech, vstupenkách a podobně. Vyhodit je vhodné i staré diáře, kde máte například poznámky týkající se vašeho společného naplánovaného programu, stejně jako nesmíte zapomínat na to, že roli diářů již převzaly upomínky v mobilu, které často zpětně nemažeme.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1