Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Inspirace Hollywoodem (a nejen jím)

O sexu ve filmu by se daly psát romány – vždyť v téměř žádném nechybí. Tak aspoň malou ochutnávku…

magazin.cz
Běžné je nakukovat do ložnice dvou mladých, něžných stvoření – proč hledat složitě příklad, když nám postačí Romeo a Julie? I když něhu nepostrádají ani starší ročníky, třeba takový Bruce Willis v Pulp Fiction. „Udělej mi to pusou!“ prosí jeho mladinká milenka. Jinak se ovšem Bruce Willis, tenhle drsňák ze staré školy, víc hodí na ošuntělého detektiva než romantického milence. A co Jeremy Irons a Juliette Binocheová v Posedlosti? Nemluvě o skvělé Ironsově kreaci v Lolitě... Pro sexuální scény ve filmu nemusíme opravdu chodit daleko – vždycky se nějaká najde.

Málem jsem zapomněla na Jamese Bonda! Ten tedy rozhodně nezklame! V bondovkách se ovšem souloží pod dekou, samozřejmě z nejjemnějšího hedvábí – pokud vůbec – spíš se dozvídáme, co se dělo potom: pilo martini a rozprávělo. A vidět byla pouze krásná poodhalená ramena hrdinky a mužná Bondova hruď...

magazin.cz

Kdo si libuje v nenáročné, nenásilné a bezpečné sexuální nadvládě, ať se koukne na Sekretářku. Možná že v ní najde inspiraci. Pokud jde o mne, od té doby, co jsem ji viděla, považuji Jamese Spadera za dokonalého sexuálního manipulanta a muže veskrze dominantního. I když nejspíš takový vůbec není. A o Pianistce netřeba se zmiňovat. Ta už je opravdu pro silné nátury, zato skandální film režiséra Bertolucciho, který probudil celý svět ze sexuální letargie, Poslední tango v Paříži, rozhodně stojí za to vidět. Marlon Brando se schází v bytě s mladou ženou a jejich sexuální hrátky nejsou (no, na tehdejší dobu) zas tak úplně nevinné. „Ostříhej si nehty na dvou prstech – a pak mi je strč do zadku!“ nabádá ji.

Pokud jde o české filmy, chcete-li se něco přiučit, pak se vám to asi nepovede ve filmech Hřebejka nebo Svěráka – ale Post coitum vás určitě nezklame. Problém je ovšem to, že tady je těch aktů všech se všemi až přespříliš a navíc režisér nenechává skoro žádný prostor fantazii. A to je nuda, nemyslíte?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1