Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Náhradní láska

Muž a žena, dvě odlišné bytosti – a každý z nich potřebuje k tomu, aby si trochu obarvil šeď manželského života, něco jiného. Muž milenku nebo Porsche, ženě stačí mnohem míň. Stačí jí mít objekt.

Z toho plyne řada věcí; především, a to je třeba mít na paměti, žena rodinnou kasu šetří, protože nemusí platit drahé večeře, ani utrácet za potřeby čtyřkolového mazlíčka. Ke svému potěšení nepotřebuje se svým objektem častý vizuální kontakt, takže se nemusí plížit z domova na rande a tím pádem vymýšlet komplikované výmluvy. Žena se potřebuje na něco, respektive někoho, těšit, myslet na něho, přemýšlet o tom, co právě dělá, trápit se, když nevolá, nepíše a dokonce nereaguje na její úpěnlivé volání. Po letech manželství bývá citově vyprahlá a hledá citové povyražení. A o tom to je! Muž potřebuje povyrazit hmatatelně, fyzicky, ženě stačí, když na někoho myslí. Velmi snadno se zamiluje třeba do listonoše. Nebo do taxikáře. (Jedna moje kamarádka na moji poznámku: „Vždyť je to nula!“ briskně odsekla: „Ale péro má!“) Zkrátka do kohokoli, kdo je právě po ruce. Láska to není; to jenom ona si myslí, že je.

magazin.cz

Co s tím?
Klidně se zamilujte. Nebraňte se tomu. Výhody jsou jasné: budete zářit, dbát o sebe, chodit pravidelně na manikúru a ke kadeřníkovi a určitě zhubnete pár kilo. Protože se budete trápit. Ovšem největší výhodou takového (ne) vztahu je, že si budete zase mít co povídat s kamarádkami. Děti a kuchyňské rady se stanou minulostí. Pokud dojdete tak daleko, že bude hrozit sex, nebraňte se mu. Rozumí se „bezpečný sex“! Říkejte tomu třeba aerobik.

A malá rada na závěr: Nejlepší je zamilovávat se do mužů, kteří jsou „v pohybu“. To znamená: do cizinců, rekreantů na dovolené, kteří jsou zdaleka, mužů, co do vašeho města zajíždějí jen občas a také do notorických svůdníků. Čím víc bude totiž váš objekt nedosažitelný, čím víc vás nebude chtít, tím víc si užijete. To mi věřte, mám to za ta léta praxe už vyzkoušené.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3