Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Udělej si sám

Neplatí to jen o pověšení obrazu, ale i o… však víte, že? Je sice pravda, že sami sobě „to“ umíme udělat nejlíp, ale nechybí tomu něco?

Chybí, to víme dobře – pohlazení, přitulení, kontakt dvou těl. Přesto masturbujeme… a často. Tak nějak se předpokládá, že je tato činnost spíš výsadou dospívajících a o tom, že masturbujeme i v dospělém věku, ať máme partnera nebo ne, se už moc nemluví. Dokládá to rozšířená hláška: „Kdo tvrdí, že nikdy nemasturboval, lže a dělá to dodnes.“ Jako kdyby to byla výsada jen mladých a nezadaných!

Někdy se ovšem může vloudit chybička. Jedna kamarádka se mi váhavě svěřila, že měla docela závažný problém se svým mužem. Když došlo na věc, nevydržel. Sice to nebylo osm vteřin a dost, ale víc než minutu, dvě prý soulož netrvala. Byl z toho rozmrzelý, sexu se začal vyhýbat… Naštěstí se jí podařilo dostat ho do sexuologické ambulance. Tam se dozvěděl, že vlastně špatně masturboval. Místo, aby se při onanování učil orgasmus oddalovat, chtěl být rychle hotov – ovšem v posteli se ženou je to trochu nepraktické… Jaká byla rada sexuologa? Klidně masturbovat dál, ale s pauzami, a naučit se tak prodlužovat akci co nejdéle.

magazin.cz

I ženám může masturbace pomoci a to velmi výrazně. Podle ověřených statistik kolem deseti procent žen nikdy nedosáhne orgasmu a poměrně vysoké procento pouze občas. Někdy dokonce „náhodou“. A ačkoli se všelijaké kroužky přítelkyň a kamarádek běžně a se zaujetím baví o sexu, nepamatuji se, že by někdy přišla řeč na jeho cíl – orgasmus. Která z žen přizná, že ho nemá nebo mívá zřídka? A naopak – chlubit se: „Mám ho sedmkrát za sebou!“ také není jaksi vhodné. A tak na tomto poli spíš než kamarádky pomůže opět odborník. A co radí? Naučit se nejprve dosahovat orgasmu vlastními technikami, manipulací sama se sebou, masturbací. „Vůbec jsem netušila, co to orgasmus je, dokud jsem na to nepřišla sama!“ později přiznává mnohá žena. Ovšem opět pouze sexuologovi…

Končím s teorií a vrátím se na začátek. Je dobře, že si umíme udělat „dobře“, ale nejlepší to je stejně ve dvou, ne? Ať už jde o skutečné milování nebo „řízenou masturbaci“, jak tomu říká jeden můj kamarád. Že tohle jste ještě nezkusili? Tak do toho!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2