Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Sexuální úchylky

Běžné sexuální úchylky jako je voyeurství, pedofilie, fetišismus či exhibicionismus jsou dnes každému dobře známé. Pořád ale ještě zbývá spousta těch, které vás asi překvapí!

Můžu se přitulit?

Stojíte v natřískané tramvaji a máte co dělat, abyste udrželi rovnováhu. Zezadu se o vás někdo rytmicky otírá a funí vám do ucha, což vám po chvíli začne připadat přinejmenším podezřelé…

Frotérství je parafilie (sexuální úchylka), která spočívá ve vyhledávání tělesného kontaktu s cizími osobami, většinou opačného pohlaví. Pro frotéra je pohled na dav lidí stejně vzrušující, jako pro vás lechtivý film v soukromí nebo vášnivý striptýz vaší drahé polovičky. Termín je přejatý z francouzského slova „frotter“ neboli „třít se“. Lidé s touto poruchou milují koncerty a různé slavnosti, což je přirozené, ovšem na rozdíl od běžných smrtelníků nedají dopustit ani na vleklé fronty na poštách a úřadech, kde si hledají své nic netušící anonymní sexuální oběti. Frotéři se převážně najdou mezi muži, ale pozor, ani ženy v rámci této kuriózní úchylky nezůstávají pozadu.

 

magazin.cz

 

Zavzdychám ti do ouška…

Zatímco pro „sexuálně zdravé“ jedince je přirozené se vzrušit v blízkosti atraktivní osoby, lidé postižení skatofilií vyhledávají kontakt trochu vzdálenější. Pokud jste někdy zvedli telefon a na druhé straně se ozval vzrušený, vzdychající a perverzní hlas, měli jste tu čest se skatofilem. Obdobná úchylka se nazývá erotografomanie, kdy se jedinec ukájí nad erotickým obsahem dopisu, který napsal, a nad představou, jak bude na toho erotické umělecké dílko reagovat adresát.

 

Jsi tak sexy, když spíš!

Můžete žít ve šťastném partnerství a přitom nevědět, že doma máte somnofila. Somnofilie je totiž sexuální úchylka, která se projevuje partnerovým zvýšeným zájem o vás, když spíte. Somnofilové se ukájejí nad svou „spící obětí“, která samozřejmě nic netuší. Lidé s touto úchylkou dosahují velmi vysokého vzrušení právě díky vědomí, že nemáte ani páru, co se nad vámi odehrává. Pokud se probudíte, deviant je odhalen a jeho vzrušení je ta tam. Pozor, somnofilie nemá nic společného s tím, pokud vás partner vědomě probudí ze sladkého spánku a chce se milovat.

 

magazin.cz

 

Miláčku, svlékni se, ať tě všichni vidí…

Kandaulismus je sexuální úchylka založená na ukazování své partnerky či partnera tak, jak je Bůh stvořil. Takoví lidé jsou často ochotni se o svého partnera dělit s jiným. Trvalé vztahy s kandaulistou a „normálním“ jedincem nefungují, jsou však prokázány případy, ve kterých platí rovnice: kandaulista + exhibicionista = spokojené partnerství.

 

Pozor na vulgární slova

Naratofil je na první pohled zcela obyčejný člověk. To ovšem přestává v posteli, když dojde na vzrušení. Místo očekávané chvíle romantiky na vás totiž začne chrlit tak vulgární slova, že nebudete věřit vlastním uším. Naratofilové se vyžívají ve sprostých nadávkách, které mohou být určené sexuálnímu partnerovi nebo hulákané jen tak „do větru“. Čím sprostší, tím větší slast pro ně. V lepším případě po vás bude chtít erotické příběhy, které samozřejmě musí být kořeněné pěkně peprnými slovíčky.

 

Jiné bizarní úchylky:

Existují sexuální úchylky šokující, nepochopitelné, ale i směšné. Tady je jejich výčet – u některých se pobavíte stoprocentně.

 

Gynekomanie – chorobná posedlost muže souložit se všemi ženami, které spatří.

 

magazin.cz

 

Kakorafilie – bojíte se vlastního neúspěchu? Kakorafilové si v něm libují! Lidé takto postižení jsou vlastně šťastlivci!

 

Koprofilie – dostane vás do kolen milostný dopis s vyznáním lásky? Tak to gratulujeme, koprofil tedy nejste. Leda že by na vás stejně slastně působil použitý toaletní papír. Koprofilie je záliba v manipulaci s výkaly (převážně lidskými) nebo jejich čicháním.

 

Injektomanie – existují lidé, kteří se vzrušují vstřikováním různých kapalin do těla. Jsou sami sobě extrémně nebezpeční.

 

Hirsutofilie – „zdravá“ a neškodná sexuální úchylka, kdy daného člověka velmi vzrušuje ochlupení partnera: čím víc, tím líp, a to nejlépe v podpaží a intimních partiích.

 

Graeofilie – mužská úchylka (druh gerontofilie), při které jsou dotyční sexuálně fixování na staré ženy. V mnohých případech platí, čím starší, tím lepší.

 

Dendrofilie – lidé postižení touto úchylkou se vzruší při představě pohlavního styku se stromy a keři. Mnozí z nich to i provádějí.

 

Amaurofilie – touha po pohlavním styku se slepými lidmi.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!