Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Na délce penisu nezáleží!

Chlubí se vám partner, že jeho penis je silně nadprůměrný?

Nebo se vám naopak snaží namluvit, že je naprosto průměrný, ale vám se zdá, že patří do kategorie „mini“? Jak to tedy doopravdy je? Statistiky mluví za vše.

Co svět světem stojí, bývá penis symbolem mužství. Proto jsou muži tak citliví na téma jeho délky a tloušťky. Domnívají se, že jeho velikost, nebo spíše jeho nedostatečnost, stojí za problémy v milostném životě. Jsou přesvědčeni, že právě na velikosti záleží při uspokojení partnerky. Málokdy je uklidní rčení, že i s malým kašpárkem se dá hrát velké divadlo, nebo že na velikosti nezáleží. Muži i přesto přikládají délce svého penisu mimořádnou roli.

magazin.cz

 

Co říkají statistiky?

• Průměrná délka penisu v klidu 8,9 cm

• Průměr penisu v klidu 3,2 cm

• Průměrná délka ztopořeného penisu 12,9 cm

• Průměr ztopořeného penisu 4 cm

• Průměrná délka varlat 3,5 cm

• Průměr varlat 2,5 cm

 

Nejdelší penis

Oficiálně nejdelší penis změřil a potvrdil doktor Robert Dickinson. Bylo to počátkem dvacátého století. Jeho míry byly neuvěřitelných 34 centimetrů na délku a  po obvodu dokonce 16 cm. Největším mužským pohlavním orgánem současnosti se pyšní Jonah Falcon. Jeho penis byl změřen v přímém přenosu televizního speciálu a měření potvrdila také délku 34 centimetrů.

magazin.cz

 

Co zamává s délkou penisu?

Studená voda, nemoc nebo sexuální únava může zkrátit penis dokonce až o pět centimetrů!

Podstatnou část penisu tvoří houbovitá tkáň, která je schopná ztopoření a její vývoj závisí na pohlavních hormonech vyměšovaných varlaty. Penis se zvětšuje přibližně rok poté, co začnou růst varlata (je to doba mezi 11 až 14,5 rokem). Pohlavní úd zakončuje žalud, který je také tvořen topořivou tkání, ale i při nejsilnějším ztopoření bývá poněkud měkčí, takže penis proniká při souloži do ženských pohlavních orgánů šetrně. Žalud překrývá jemná předkožka, odborně nazývána praeputium.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3