Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Víte, jak to dělají ve světě?

Člověka vždycky obohatí, když se doví něco o jiných kulturách. Ať už je to z oblasti jídla, zvyků nebo sexu. Ostatně, nikdy nevíte, kdy se vám tyhle informace budou hodit…

Jestli se těšíte na pěkně šťavnaté a nezvyklé sexuální praktiky, asi vás zklameme. S postupující globalizací mizí i kdysi jedinečné zvyky včetně těch sexuálních. Kdybyste se do těchto krajů vypravili o nějakých 50–100 let dříve, asi byste je zažili v praxi. Dnes si o nich leda tak poslechnete od vrásčitých, bezzubých pamětníků. Nebo si o nich teď můžete přečíst.

 

Ostrov lidojedů

Papua-Nová Guinea je známá tím, že tam občas nějaký ten turista zmizel. Ale je možné, že si předtím ještě pěkně užil. Na tomto souostroví byl totiž rozšířený zvyk, který známe i z jiných částí světa, a sice že hostitel svému hostu nabídl na noc svou manželku a všechny dcery. Pokud si chcete na Papuu zajet a osobně se přesvědčit, jestli pohostinnost tamních obyvatel stále trvá, pamatujte, že patří k dobrému tónu se za tuto pozornost odměnit – třeba pěknou mušlí. Oblíbenou sexuální polohou je v této části světa polosed. Souložící dvojice je k sobě obrácena obličeji a sedící muž kopuluje se svou taktéž sedící nebo pololežící partnerkou.

magazin.cz

 

Austrálie

Když se z domorodé dívky stává žena, znamená to pro ni i získání zkušeností v sexu. Dívka je odvedena do buše skupinou mužů, kteří ji rozevírají vaginu prsty, a vlastně ji tak deflorují. Pak s ní vykonají pohlavní styk. U jiných kmenů používají muži k zasvěcovacímu obřadu nikoli prsty, ale speciální dřevěnou, ornamenty zdobenou destičku, jíž několikrát přejedou pochvu zasvěcované dívky.

 

Indiáni a koka

Američtí indiáni věřili na afrodiziakální účinky celé řady rostlin. Jejich favoritkou byla koka, konkrétně listy smíchané s vápnem nebo popelem. Tahle laskomina jednak prodlužuje erekci a umožňuje větší počet vyvrcholení, jednak uvolňuje svalstvo svěrače, takže španělští misionáři se nad tou sodomou a gomorou – análním sexem – nestačili křižovat.

 

Polynésie

Třeba takové Markézské ostrovy si oblíbil i malíř Paul Gauguin, který tu sdílel lože i domácnost s mladičkou 13letou domorodou dívkou. Polynésanky byly vyhlášené svou pohlavní zdatností. To dokládá i zvyk ze svatebního obřadu, kdy v jeho závěru uléhala novomanželka před všemi shromážděnými na bílou rohož a nabídla se ostatním mužům. Čím víc jich dokázala uspokojit, tím více stoupla její vážnost v komunitě.

magazin.cz

 

Troška nekrofilie

U některých grónských eskymáckých etnik existoval zvyk, že muž po smrti své ženy vykonal s její mrtvolou poslední pohlavní styk. Když se s ní manžel takto rozloučil, zašil nebožku do koženého vaku a pohřbil do země.

 

Chrámová prostituce

Kvetla v řadě řeckých měst, ale třeba i na Kypru a v Babylonu. Chrámové prostitutky působily hlavně v chrámech zasvěcených bohyni Afroditě. Souloží s návštěvníky svatyně vlastně uctívaly bohyni, jíž byl chrám zasvěcen. To možná vysvětluje, proč bylo tolik věřících…

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2