Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Nebezpečná kosmetika: Tyto procedury vám zničí zdraví!

Dnešní doba nabízí celou řadu kosmetických procedur, které mají vrátit ztracenou krásu nebo vylepšit vady na kráse.

Mnoho lidí, kteří podstoupili kosmetické procedury, trpí velkými bolestmi, má deformovaný obličej nebo jiné trvalé následky. Raději se tedy před každým zásahem kosmetiků či plastických chirurgů pořádně zamyslete, zda je procedura opravdu nutná. Ty následující už zničily zdraví několika lidem.

 

Mesoterapie

Co je to mesoterapie? Jedná se o způsob odstranění nežádoucího podkožního tuku. A podle mnoha dermatologů a zkušených chirurgů je právě mesoterapie tím nejhorším způsobem vůbec, kterým byste si mohli nechat tuk odstranit. Během zmíněné procedury vám bude totiž pod kůži tenkou jehlou aplikována speciální směs chemických látek vhodných k rozpuštění tuku. A právě zde nastává problém. Někteří odborníci varují, že používané chemikálie jsou pro lidský organismus nebezpečné. Otázkou také zůstává, jakým způsobem se vlastně má nežádoucí tuk rozpustit. Dodnes ani nejsou pozitivní účinky mesoterapie vědecky prokázány. Naopak. Během procedury hrozí riziko otoků, hnisání či znetvoření nebo dlouhotrvající bolest.

 

Plastika chodidel

Tento chirurgický zákrok podstupují nejčastěji ženy, které se nechtějí vzdát chůze na extrémně vysokých podpatcích. Některé ženy zase z nějakého důvodu nejsou spokojeny s tvarem svého chodidla, a tak využijí služby plastických chirurgů, kteří prý dokáží stvořit hezčí nohy.

magazin.cz

 

Před jakoukoli chirurgickou úpravou chodidel varuje většina lékařů. Ženy si však stále častěji nechávají zkracovat články prstů, píchat do chodidel kolagen nebo upravovat chodidla na požadovaný tvar. Ovšem všechny uvedené zákroky s sebou nesou mnoho komplikací. Infekce, přerušení nervů, dlouhotrvající otoky nebo bolesti, které vás budou provázet až do konce života – to vše se může objevit po chirurgické úpravě chodidel. Tyto hrozby však jako by některé ženy ani neslyšely a stále chtějí užší chodidla nebo kolagenové injekce, aby mohly pohodlně chodit na vysokých podpatcích.

 

Výplňové injekce

Určitě jste už někdy slyšeli o výplňových injekcích. Jedná se vlastně o speciální gely, které vyplňují rty, vyhlazují vrásky nebo dokáží zamaskovat jiné nedostatky. Pokud obsahují výplňové injekce kolagen, vrásky se po nějakém čase objeví znovu a rty ztrácejí svůj objem. Kolagen se totiž vstřebá do těla bez nežádoucích účinků nebo zdravotních komplikací.

Vedle kolagenových injekcí však existují také ty, které zvětší objem obličejových partií trvale. Zdá se to zprvu jako výhoda, injekce se nemusí přeci píchat opakovaně. Ovšem ne vždy se pod kůži či do rtů aplikuje vhodné množství výplňové látky a to vám na kráse rozhodně moc nepřidá. Podle lékařů mohou některé výplňové injekce dokonce nenávratně poškodit tkáně pod kůží nebo způsobit boule, které už nikdy nezmizí.

magazin.cz

 

Prodloužení nohou

Pokud nejste spokojeni se svou výškou nebo jenom chcete mít delší nohy, můžete podstoupit chirurgický zákrok, který vám vaše přání splní. Než ale ulehnete na operační stůl, měli byste vědět, co všechno budete muset podstoupit jenom proto, abyste byli o pár centimetrů vyšší. Nejdříve vám lékaři zlomí obě nohy a pak vám na ně našroubují zvláštní zařízení, které kosti natáhne. Nepřipomíná vám to spíš děsivou scénu z hororu než zkrášlující proceduru?

I přesto, že prodlužování nohou je velmi bolestivou procedurou, je oblíbena především v Číně, kde chtějí být lidé stejně vysocí jako Evropané. Mnoho lidí, kteří tento zákrok podstoupili, však má trvalé následky. Chůze je mnohdy velmi bolestivá.

 

Permanentní make-up

Některé ženy už nebaví každodenní líčení a následné odličování, a proto se rozhodnou pro permanentí make-up. Ovšem ve velkém množství případů to je jejich nejhorší rozhodnutí v životě. Permanentí make-up vypadá často nepřirozeně a nevzhledně. Odstranění permanentního make-upu však není jednoduché a v některých případech dokonce nemožné. Z citlivých a jemných partií obličeje vám vytetované linky už nikdo neodstraní. Například permanentí oční linky vám většinou zůstanou navždy. Není tedy přeci jen lepší se dennodenně líčit a večer make-up bez starosti smýt?

magazin.cz

 

Hýžďové implantáty

Většina lidí se snaží zmenšit velikost svých hýždí, některé z nás však touží po větším zadečku. Plastičtí chirurgové nabízejí řešení – hýžďové implantáty. Tento chirurgický zákrok se stal zprvu velmi žádaným, brzy se však ukázalo, že není zcela bezpečný. Mnoho pacientů se k lékařům vrátilo s nepříjemnými komplikacemi, které způsobila infekce. Chirurgové totiž nechtěli, aby po operaci zůstala viditelná jizva, a proto prováděli řez směrem od konečníku nahoru. Do rány se však snadno dostali mikrobi způsobující infekci.

Dalším problémem s hýžďovými implantáty je pohyb. Hýždě totiž během dne namáháme a implantáty v těchto partiích některé pohyby znemožňují, nebo se poškodí a zadeček nepěkně zdeformují.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!