Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Keira Knightley / foto: Simon James / Shutterstock.com

Keira Knightley je vdaná paní

Oblíbená britská herečka Keira Knightley se poslední dubnový víkend provdala. Svatba se uskutečnila během soukromého obřadu v jižní Francii a jejím manželem se stal hudebník James Righton z kapely The Klaxons.

Keira a James se zasnoubili již loni v létě a teprve nedávno se k sobě sestěhovali. Jejich velký den se odehrál ve francouzské vesnici Mazan, kde má herečka dům. Knightley se s partnerem seznámila před dvěma lety díky společné kamarádce, která údajně již od prvního pohledu na ně tušila, že z toho bude velká láska.

Keira se narodila 26. března roku 1985 v Teddingtonu ve Velké Británii. Původně se jmenovala Kiera, ale Keira se přece jenom lépe čte a vyslovuje. Herecké předpoklady měla už od narození, protože její otec Will hrál v divadle a v televizi a matka Sharman hrála až těsně do jejího narození. Už odmala chtěla být herečkou a toužila mít vlastního agenta. Toho jí nakonec rodiče dopřáli už v sedmi letech. Agent mladé dámě zařídil první setkání s kamerou a to v televizním filmu Royal celebration. Podle nařízení rodičů však směla hrát pouze o prázdninách, aby neflákala školu.

Ve čtrnácti dostala roli, která ji měla vynést do výšin. George Lucas se totiž rozhodl, že je ten správný čas znovu vzkřísit dávnou filmovou legendu a rozhodl se natočit první epizodu svého eposu. Hvězdné války: Epizoda I – Skrytá hrozba. Avšak role Keiru nikam nevynesla. Proč? Protože díky vysoké podobnosti s hlavní hvězdou Natalií Portman si zahrála její dvojnici, která ji má chránit v případě napadení. Žádná velká sláva se tedy nekonala.

magazin.cz

 

To se změnilo až s příchodem snímku Blafuj jako Beckham, kde si zahrála jednu z kamarádek hlavní hrdinky. Film se setkal s velkým úspěchem hlavně na britských ostrovech, ale ani svět tuto sportovní komedii nepřijal vlažně. A už vůbec ne vlažně ji přijala silnější polovina lidstva, která se do Keiry zbláznila. Hvězda byla na světě. Pak přišel režisér Richard Curtis, který ji obsadil do další romantické komedie Láska nebeská, kde si zahrála po boku Colina Firtha, či Hugha Granta.

Ale nejmasovější úspěch pro ni připravil producent Jerry Bruckheimer, jenž se rozhodl vzkřísit námořní dobrodružství Piráti z Karibiku. Keira si zde zahrála po boku Geoffreyho Rushe, Johnnyho Deppa a Orlanda Blooma. Spolupráce s Jerrym Bruckheimerem vyšla a tak si zahrála i v jeho dalším produkčním počinu Král Artuš.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!