Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock

Chybí vašim vlasům lesk a zdravý vzhled?

Naše vlasy trpí takřka každý den. Nepříznivé počasí, horko či mráz, příliš utažené účesy, špatná péče, fénování či žehlení, to vše může vlasy velmi poškodit.

Vlasová regenerace je náročnou a také finančně nákladnou procedurou. Než však půjdete ke kadeřnici nebo shánět drahé kosmetické přípravky, můžete vyzkoušet následující typy k regeneraci vlasů. Kondicionér, masku nebo vlasový zábal dobře nahradí i běžně dostupné suroviny, které máte doma v kuchyni.

 

Vlasová maska z avokáda

Trápí vás suché, lámavé či roztřepené vlasy? Připomíná vaše kštice spíše suchou slámu? Než si koupíte speciální šampon či masku, vyzkoušejte jednoduchou hydratační masku z avokáda.

Příprava masky je snadná. Potřebujete pouze zralé, až přezrálé avokádo a jeden vaječný žloutek. Avokádo podélně rozřízněte, zbavte pecky a vyřízněte dužinu. Tu pak rozmačkejte nebo rozmixujte, podle toho, jak je avokádo zralé. K dužině následně přidejte vaječný žloutek a promíchejte. Směs naneste do vlasů a na čtvrt hodiny vlasy zabalte do ručníku a nechte masku působit. Po patnácti minutách masku opláchněte a vlasy pak umyjte šamponem.

magazin.cz

 

 

Vlasový zábal z oliv

Pokud jsou vaše vlasy křehké, lámavé a s narušenou strukturou, vyzkoušejte olivový zábal. Vlasy tak dostanou to, co potřebují.

Zábal připravíte z jedné lžíce olivového oleje, jednoho vaječného žloutku a lžičky instantní kávy. Hotovou směs vmasírujte do vlhkých vlasů po celé délce i ke konečkům. Hlavu si zabalte do igelitové čepice nebo potravinářské folie. Zábal by měl ve vlasech působit alespoň hodinu. Poté vlasy propláchněte proudem vody. Vlasy pak už jen stačí umýt šamponem, tak jak jste zvyklí.

magazin.cz

 

Vlasový přeliv z kopřiv

Jsou vaším problémem mastné vlasy? Vsaďte na kopřivy! Nic jiného totiž na mastné vlasy nepomáhá tak, jako právě kopřivy. Z nich si můžete připravit jednoduchý přeliv.

K přípravě vlasového přelivu potřebujete čerstvé kopřivy. Ty spařte litrem horké vody. Rostliny pak nechte ve vodě chvíli louhovat. Po několika minutách odvar sceďte a zamíchejte do nej polévkovou lžíci octa. Vlasy si nejprve umyjte šamponem a důkladně spláchněte vodou, poté použijte kopřivový přeliv. Pokožku hlavy jemně promasírujte i s odvarem. Kopřivový odvar by se měl používat opakovaně, tak dosáhnete skvělých výsledků. Již po několika použitích si všimnete prokazatelně lepší kvality vašich vlasů. Vlasy vám nebudou tolik vypadávat a budou se méně mastit. Vyzkoušejte sami.

magazin.cz

 

Vlasová kúra z banánu

Na vlasovou banánovou kúru si připravte banán, med a panenský olivový olej. Polévkovou lžíci medu rozehřejte, přidejte kávovou lžičku kvalitního panenského olivového oleje a spolu zahřejte. Poté přidejte zhruba půlku rozmixovaného banánu. Pokud máte dlouhé vlasy, množství potřebných surovin na kúru zdvojnásobte. Kúru nanášejte na čerstvě umyté a ještě vlhké vlasy. Kúru nechte chvíli působit a pak pečlivě opláchněte pod proudem vlažné vody. Umyté vlasy nechte chvíli volně schnout.

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!