Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: creativeworkfund.org

Život transexuála. Když je z holky kluk

Jak se žije mužům uvězněným v ženském těle? Co musí prožít, aby byli tím, kým se cítí?

Osudy transexuálů - mužů, kteří touží být ženami, se často ocitají na stránkách časopisů a jsou atraktivní i pro dokumentaristy. My se nyní podíváme na transexuály, kteří se narodili jako ženy, ale svůj život chtějí prožít jako muži.

Jejich osudy se od těch známějších - z muže na ženu - výrazně liší, někteří berou testosteron, jiným roste jim knír, někteří si nechali odoperovat prsa, jiní ne, někteří mají udělanou úplnou hysterektomii.

A co jejich sexuální život? Stejně rozmanitý jako u ostatních lidí - někteří touží po ženách, jiní po mužích a některé přitahují obě pohlaví. Tři mladí muži vypověděli svůj příběh britskému deníku Metro. Jaký je tedy život transexuálů?

Alex, 25
“Už jako dítě jsem byl omylem často pokládán za chlapce. Hrál jsem si s chlapeckými hračkami, byl jsem ostříhán na kluka a nosil klučičí oblečení.

Když mi bylo jedenadvacet, navštěvoval jsem specialistu, který mi po třech měsících doporučil jít do programu, jenž ze mě měl udělat muže. A jak to vypadá? Beru každých 14 dní testosteron, prodělal jsem kompletní hysterektomii a amputaci obou prsou. Mé tělo se mění v moha věcech. Ještě než jsem začal, toužil jsem úplně nejvíce po vousech.

Nevím, zda se mi víc líbí muži, nebo ženy, záleží to na osobnosti. Ačkoli s muži jde většinou o čistě fyzickou záležitost. Zajímám se o jejich penis - samozřejmě, protože já ho chci taky.

Ale obecně se mi asi víc líbí ženy. Měl jsme rande s několika “normálními” ženami a jejich reakce byly povětšinou velice pozitivní. Také jsem samozřejmě zažil několik negativních reakcí, tomu se nevyhnete. Myslí si, že nejsem muž, protože nemám penis."

Joey, 32
"Narodil jsem se jako žena, ale nyní se považuji za transexuáního muže. I přesto, že jsem ještě nezačal brát testosteron. Většina lidí mě považuje za teenagera. Vypadám stejně jako ostatní kluci, chodím na pánské toalety a na Joeye jsem se nechal přejmenovat již před 7 lety.

Většinou chodím se staršími ženami, takže se mi stává, že je okolí považuje za mé matky! Také jsem se miloval s bisexuálními muži i se skutečnými ženami a fakt se mi to líbí.  Čím jsem více mužem, tím víc se mi líbí ženské typy gayů. Zájem milovat se s muži přišel, až když jsem byl starší.

Co se týká spodního prádla, tak většinou nosím boxerky a do nich si dávám falešný penis. Mám ho v šesti různých délkách i tloušťkách."

Cole, 28
"Už od malinka jsem si hrála na chlapce. Když mi bylo 20, změnila jsem si jméno oficiálně, ale většina mých přátel mi říkala Cole už předtím.

Od loňska  chodím do poradenského centra a beru testosteron. Nechávám si na obličeji i na těle narůst ochlupení, můj hlas je hlubší, má ramena se rozšiřují a mnohem víc si uvědomuji svou sexualitu. Díky testosteronu se mi zvětšil klitoris, takže když jsem vzrušený, mám v podstatě erekci.

Rozhodně nejsem žádný macho. Vidím se jako typický metrosexuál - a chtěl bych být jako Jake Gyllenhaal nebo Elijah Wood.

Většinou se scházím se ženami, ale od té doby, co beru testosteron, se líbím transsexuálům jako jsem já, kteří se z ženy chtějí stát mužem. Jsem rád, že mě vzali mezi sebe. Můj zájem o ženy se postupně vytratil. Skutečné ženy jsou obvykle velmi překvapeny, když ji prozradím, že jsem se narodil jako žena - ony samy mě pokládají za homosexuálního muže."

Co si myslíte o transexuálech?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 89