Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

S kapesním kávovarem uvaříte espresso za 30 vteřin

Německému vynálezci přestala chutnat instantní káva, a tak si vyrobil vlastní kávovar na espresso, který lze přibalit na cesty.

Uvařit výbornou kávu je pro řadu labužníků alchymistickým rituálem nejvyšší důležitosti. Pokud zrovna na něco takového nemáte čas a prostor, nebo v okolí není žádný pořádný kávovar, nezbývá než sáhnout po instantní kávě. S takovým řešením se ovšem nespokojil německý vynálezce Christoph Meyl a než aby pil kávu z instantního prášku, vyrobil si radši malý espressovač, který může mít neustále u sebe.

magazin.cz

 

Plastový šálek do mikrovlnky

Kávovar nazvaný Piamo je vyrobený z certifikovaných platů a skládá se ze tří částí – šálku a zásobníků na kávu a vodu. Šálek slouží jako základna a další části zařízení se na něj nasazují. Manipulace je přitom nadmíru jednoduchá. Kávovar stačí naplnit vodou a mletou kávou, umístit jej do mikrovlnné trouby a zapnout. Po půlminutě je espresso hotové.

magazin.cz

 

Kávovar funguje na podobném principu jako italské espresso. Zahřátá voda se mění v páru a ta se vžene přes stlačenou kávu přímo do hrnku. Tam zůstane espresso připravené rovnou k podávání. Všechny části kávovaru lze snadno oddělit a umýt v myčce. Malé rozměry kávovar Piamo přímo předurčují k tomu, aby si jej milovníci kávy vozili všude tam, kde není k dispozici žádný přístroj na výrobu jejich drogy.

 

Kávovar je na prodej

I sám vynálezce přístroje přiznává, že ho na myšlenku přenosného kávovaru přivedla frustrace z nutnosti pít v kanceláři pouze instantní kávu. Jelikož v kanceláři byla dostupná pouze mikrovlnná trouba, přizpůsobil výrobu espressa právě pro ni. Svému nápadu věří natolik, že se Piamo rozhodl vyrábět ve velkém a na rozjezd výroby se snaží shánět peníze prostřednictvím německého crowdfundingového serveru StartNext. Kávovar zde lze koupit za 70 euro.

magazin.cz

 

„Všechno to začalo u mé vášně pro dobré espresso,“ vysvětluje Christoph. „Pracuji ve velké budově s více než šesti sty lidmi. Na našem patře je jedna kuchyňka vybavená jenom mikrovlnkou a nejbližší kavárna je příliš daleko. Ani italský kávovar tu nepomůže, protože zde není žádný vařič. A tak jsme jednou s bratrem nad večerní kávou meditovali a vymysleli jsme přístroj použitelný v mikrovlnné troubě. No a po několika testovacích prototypech je výrobek na světě. Piamo uvaří skvělé espresso za 30 vteřin. Je to dobrá alternativa nejen do kanceláře, ale i domů i na cesty.“

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!