Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Rockeři se zajímavými vedlejšími profesemi

Řada z nás jistě chtěla někdy být známým zpěvákem nebo členem populární kapely. Víte ale, že někteří muzikanti se živí také něčím jiným, než je hudba? Seznamte se s hudebníky, kteří mají zajímavou vedlejší práci.

Zpěvák Greg Graffin z Bad Religion

Greg Graffin je zpěvákem již legendární punkové kapely s názvem Bad Religion. Greg se však neživí pouze jako zpěvák v jedné z nejznámějších a nejpopulárnějších kapel punkového žánru, má i jiné, vedlejší zaměstnání. A pokud si uvědomíte fakt, že je Greg punkovou legendou, jedná se o kuriózní práci. Co tedy zpěvák ještě dělá?

Těžko se tomu možná věří, ale Greg Graffin pracuje také jako učitel, konkrétně jako profesor na vysoké škole známé pod zkratkou UCLA, tedy University of California, Los Angeles. Zde obdržel titul ze zoologie a jeho specializací je evoluce, kterou na univerzitě přednáší.

 

magazin.cz

 

Zpěvák Bruce Dickinson z Iron Maiden

Bruce Dickinsona zná snad každý fanoušek metalové hudební scény. Je totiž zpěvákem jedné z nejslavnějších kapel tohoto žánru, a to skupiny Iron Maiden. Kapela hraje již řadu let a je stále velmi úspěšná. Bruce Dickinson však nepracuje jenom v kapele, ale má ještě další práci.

magazin.cz

 

A jaké že má Bruce Dickinson druhé zaměstnání? Kromě toho, že zpívá, je také pilotem dopravních letadel. Když s kapelou vyráží na turné po světě, pilotuje soukromé letadlo skupiny, které má název Ad Force One. Až do roku 2011 Bruce také pracoval jako pilot u letecké společnosti s názvem Astraeus Airlines.

Společnost Astraeus Airlines byla roku 2011 zrušena, a tak Bruce Dickinson o rok později založil v jižním Walesu v Anglii společnost vlastní. Ta se specializuje na opravy a údržbu letadel a zaměstnává také mnoho lidí v regionu s vysokou nezaměstnaností.

 

 

Zpěvák Roger Daltrey z The Who

Podle časopisu Rolling Stone patří Roger Daltrey mezi stovku nejlepších zpěváků z celého světa. Umístil se na šedesátém prvním místě. Členem legendární rockové skupiny The Who je Roger již od roku 1965. V poslední době již kapela nevyráží tak často na turné, možná proto má zpěvák i jinou práci.

Rogera začala lákat herecká kariéra. Třeba v Kriminálce Las Vegas si vyzkoušel roli vraha. Dále se objevil v několika epizodách v pár televizních sitcomech. Svou roli měl v celkem sedmi epizodách seriálu s názvem Highlander. Hraní Rogera zřejmě baví víc, než zpívání.

 

magazin.cz

 

Zpěvák a basista Niilo Sevänen z Insomnium

Finského muzikanta jménem Niilo Sevänen znají především příznivci metalu. Je zpěvákem a basistou známé melodické death metalové skupiny s názvem Insomnium. Pokud Niilo zrovna neřádí na podiu, věnuje se své druhé práci.

Niilo Sevänen pracuje také jako plánovač událostí ve svém rodném městě. Jeho náplní práce je organizace a plánování všemožných kulturních událostí. Zařizuje slavnosti, koncerty, nebo třeba i svatby.

 

magazin.cz

 

Zpěvák a kytarista Dexter Holland z The Offspring

Zpěváka a kytaristu Dextera Hollanda znají jistě všichni fanoušci punk rockového žánru. Je totiž členem velmi populární kapely The Offspring. Ta se drží na vrcholu punk rockového stylu už od roku 1994 a od té doby prodala již více než 30 milionů desek.

Kdo z nás by do Dextera řekl, že má doktorát z mikrobiologie. Kromě toho je vlastníkem malého hudebního vydavatelství, dále pak vedoucím malé firmy s názvem Gringo Bandito, která se specializuje na výrobu pálivých omáček.

 

magazin.cz

 

Basista Flea z Red Hot Chili Peppers

Flea je výborným hráčem na basu, který čas od času hostuje i u jiných kapel, než je Red Hot Chili Peppers. Kapelu však občas vymění také za jinou práci. Za jakou?

Kromě toho, že je Flea skvělým hudebníkem, je také dobrým dabérem. Patří mu několik menších rolí ve filmech Návrat do budoucnosti, Strach, Hnus v Las Vegas či Big Lebowski. Nejčastěji však Flea dabuje postavičky v dětských animovaných příbězích. Jeho hlas se objevil v seriálu Rugrats Go Wild nebo The Wild Thornberrys.

 

magazin.cz

 

Zpěvák Maynard Keenan z Tool

Maynard Keenan je známým producentem, hercem, hlavně však zpěvákem progresivní metalové kapely s názvem Tool. Skupina sice v poslední době počet svých vystoupení značně omezila, i přesto má mnoho fanoušků. Zpěvák má však také jiné povolání.

Maynard Keenan je milovníkem vína. Sám je vlastníkem či spoluvlastníkem několika vinařství v americkém státě Arizona. Zde zpracovává vinnou révu a vyrábí víno. Maynard Keenan je také spoluvlastníkem několika podniků s bio potravinami.

 

magazin.cz

 

Kytarista Joe Perry z Aerosmith

Joe Perry je členem legendární kapely Aerosmith. Jeho jméno najdeme v Rock and Roll Hall of Fame (rock and rollové síni slávy), mezi stovkou nejlepších kytaristů světa mu patří 84. místo. Se zpěvákem Stevem Tylerem je hlavním tvůrcem všech písní Aerosmith. Kromě hraní na kytaru a komponování baví Perryho ještě něco jiného. Co?

Stejně jako Dexter Hollad, o kterém již byla řeč, tak také Joe Perry vlastní firmu na výrobu pálivých omáček. Ta je známá pod názvem Joe Pery’s Rock Your World Hot Sauces. Kromě toho byste kytaristu mohli vidět v několika kuchařských pořadech. Dále je Joe Perry spoluvlastníkem restaurace Mount Blue v americkém Massachusetts.

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!