Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Zázračná energie stromů – co všechno dokáže?

Přemýšleli jste někdy nad tím, že nemusí být náhoda mít svůj oblíbený strom? Někomu se třeba hned zvedne nálada či udělá lépe jen při pohledu na určitý strom. Podle některých názorů je to skutečně možné.

Ve stromech je údajně skrytá jakási zvláštní a zázračná energie, která na nás dokáže působit. Tak třeba třešeň má vliv na naší sexualitu, topol zase ničí úzkost a strach.

Sám velký Hippokratés říkal, že „lékař léčí a příroda uzdravuje“. Známé je také úsloví, které označuje les jako chrám, kam člověk chodí za regenerací. Asi na tom pravdy něco je. Jak ale sílu a pozitivní energii stromů využít pro svůj prospěch? Inspirujte se!

magazin.cz

 

Vše je snadné. Stačí se jen v dnešním uspěchaném světě na chvilku zastavit a začít vnímat krásu stromů a také jejich sílu, kterou vyzařují. Někteří ortodoxní ezoterici tvrdí, že byste se nejprve měli stromu zeptat, zda si od nich můžete energii vzít, poprosit je zkrátka o svolení a poté jim také poděkovat. To je ovšem přehnané, nic takového ve skutečnosti není potřeba. Také stromy nutně nemusíte objímat, to záleží čistě na vás. Měli byste se řídit svými emocemi a pocity. Vaše tělo i samo řekne o víc, než si možná myslíte.

A existuje vlastně něco, jako je aura stromů? Podle převládajících názorů ano. Auru, tedy energetické pole, má každý strom. Údajně je dokonce možné ji vyfotografovat. A kde se u stromu nachází energeticky silné místo, tam se člověk lépe cítí. Důležitá je však pozitivní energie. Moc energie a síly vám určitě nedodá strom nemocný, napadený parazitem, moc mladý a slabý. Proto je dobré vyhledávat silné, zdravé a statné jedince. V žádném případě nesmíte stromu ublížit!

 

Kaštan

Kaštan vás zbaví strachu a obav. Mnoha lidem, kteří se o tento strom jenom opřou, se uleví. Pak už jen stačí u stromu být tak dlouho či postup opakovat do té doby, než ucítíte zpět jistotu a sebevědomí. Pokud u sebe budete jen tak nosit plod kaštanu (třeba v kapse), mohou zmizet revmatické bolesti. Při kontaktu se stromem vnímejte s každým nádechem sílu, kterou vám dává.

 

magazin.cz

 

Bříza

Síla tohoto stromu pomáhá od přehnané zádumčivosti, trudnomyslnosti. Bříza je velmi silná, odolná a také léčivá. Dokáže omladit, posílit imunitní systém, odstranit pocit vyčerpanosti. Mladé listy stromu mohou sloužit jako jakýsi elixír mládí, pupeny zase jako podpora vitality. Léčivý účinek břízy se prý projeví, i když se dáme doma její větev do vázy. Procházkou v březových hájích načerpáte vitalitu a klid. Tento účinek se zvýší, když si pod strom lehnete a občas se dotknete kůry stromu.

 

Dub

Dub posiluje člověka v rozhodnosti a tak nás zbavuje problémů, které se zdají neřešitelné. Zároveň třídí vaše myšlenky a dává našemu myšlení směr. Energie tohoto stromu je pomalá, silná a houževnatá, člověku dodá houževnatost, sílu a vůli.

 

Buk

Buk je ideálním stromem pro prchlivé jedince. Jeho energie může normalizovat krevní tlak, překonávat únavu a způsobit to, že se začnete na vše dívat trochu s nadhledem. Pokud se vám někdy stane, že chcete mít za každou cenu pravdu a tak vznikají ve vašem okolí problémy, obejměte buk. To vám pomůže najít s okolím společnou řeč a schopnost dojít ke kompromisům.

 

Smrk

Smrk je výjimečným stromem, a to v tom, že má univerzální energii. Jedná se tak o jakýsi všelék mezi stromy. Také dokáže dobře vyčistit vzduch. Pokud si tedy nejste zrovna jisti, který strom vám může od vašich problémů pomoci, vyzkoušejte smrk. Tím nic nezkazíte.

magazin.cz

 

Borovice

Borovice je skvělou pomocnicí při astmatu, onemocnění průdušek či rýmě. Umí zklidnit zlost, ulevit od stresu, posílit paměť a emoční rovnováhu.

 

Topol

Se svou energií vám předá i odolnost. Dále pomůže člověku od úzkosti a strachu z neznámých příčin, podpoří schopnost navazovat kontakty a dodá v komunikaci rozhodnost.

 

Třešeň

Třešeň dokáže harmonizovat sexuální energii, zjemnit povahu člověka a povzbudit ženský princip. Také odstraňuje mentální blokády v oblasti sexu a dodává odvahu.

 

magazin.cz

 

Vrba

O vrbě se někdy mluví jako o pokorné a tiché naslouchající matce. Pomáhá, pokud se potřebujeme vypovídat ze svého zklamání, uklidňuje, zmírňuje roztěkanost a dokonce má i plnit přání, která jí svěříme. Pokud se poraníte, rozmačkejte vrbový list a přiložte ho na ránu. Je to účinná desinfekce.

 

Jedle

Jedle je pomocníkem pro ty, kteří neustále někam spěchají. Člověku dodá sebedůvěru a celkově zklidňuje. Účinná je také při problémech v oblasti sexu.

 

Šeřík

Šeřík dokáže stmelovat a zlepšovat následky konfliktů. Také harmonizuje prostor, vyzařuje a zároveň dodává lásku, naději i radost.

magazin.cz

 

Lípa

Lípa dokáže smiřovat, zajistit zasloužilý odpočinek či navodit vstřícnou atmosféru. Trávit u ní čas by měli ti jedinci, kteří mají z něčeho špatný pocit, cítí se někým pronásledováni, chce jim někdo ublížit či mají špatné myšlenky. Nejlepší je procházka lipovou alejí nebo kruh tvořený těmito stromy.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1