Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Období letního grilování – jak vybrat správný gril

Se slunečným počasím roste i chuť na grilované pokrmy. Přichází proto období, kdy lidé vybírají vhodný gril.

Grilování neodmyslitelně patří k letní sezóně. Dnes už se nenajde téměř nikdo, kdo by se netěšil na teplé letní večery ve společnosti rodiny a přátel. Pokud se přidá kombinace dobrého jídla a pití, jsou takové chvíle nezapomenutelnou událostí. 

„V posledních letech je grilování stále oblíbenější a je vnímáno jako nedílná součást léta. Málokdo si dovede představit tolik oblíbené roční období bez grilování,“ říká Lenka Mastešová ze společnosti Euronics.

 

Podle čeho se při výběru grilu rozhodovat

“Dnes již existuje široká nabídka, ze které můžeme vybírat. Grily se liší velikostí, funkcemi, ale i barvou či designem. V první řadě záleží na preferencích zákazníka. Od toho se pak odvíjí výběr správného grilu,” dodává Lenka Mastešová.

Pokud zvažujete koupi svého prvního grilu, nebo jen chcete váš starý vyměnit za nový, přečtěte si, jak při výběru správně postupovat. Pokud si s výběrem nevíte vůbec rady, tak by měla být rozhodující především velikost grilu a jeho umístění. Pokud bude gril sloužit na zahradě rodinného domu, máte na výběr z nepřeberného množství. Pro majitele bytů s terasou či balkonem je vhodnou variantou menší gril s jednoduchým uskladněním. Na zahradu se hodí spíše gril na uhlí či plynový, případně vodní (ano, skutečně existuje), s elektrickým je to složitější kvůli přívodu energie. Elektrický gril je naopak vhodnější do bytu s balkonem či terasou, protože kouř z uhlí by obtěžoval sousedy a riziková je i manipulace s horkými uhlíky.

 

Pořízení kvalitního grilu se vyplatí

Dalším – a pro mnohé rozhodujícím – kritériem je cena. Někdo se domnívá, že mezi jednotlivými grily nejsou žádné rozdíly a že k „opečení“ masa postačí jakýkoliv rošt. S kvalitním grilem ale pokrm připravíte mnohem rychleji a zdravěji. Nejlevnější variantou je gril na dřevěné uhlí, nejdražší naopak na plyn. Pokud chcete, aby vám gril vydržel déle, tak se vyplatí investice do kvalitního grilu.

 

Šroubovák a nářadí potřebovat nebudete

Obávat se nemusíte ani toho, že byste museli dlouhé hodiny gril sestavovat podle nesrozumitelného návodu. V současné nabídce prodejních sítí jsou k dostání grily, které jsou nejenom lehce sestavitelné, ale také skladné. Dobrou skladnost ocení především ti zákazníci, kteří nemají dostatek místa a úložného prostoru.

 

Raclette gril Hyundai

Kvalitní raclette gril umožní pohodlné domácí grilování. Plotna s nepřilnavým povrchem slouží ke grilování masa či ryb, osm pánviček pro sýry a zeleninu.

magazin.cz

 

Gril je vybaven velikou grilovací plochou z hliníku potaženou nepřilnavou vrstvou s rozměry 450×300 mm, která se skládá ze dvou ploten. Hladká polovina je vhodná pro přípravu slaniny, vajíček nebo třeba palačinek pro děti. Druhá žebrovaná polovina je ideální pro maso, ryby, plody moře a zeleninu, případně nejlepších kuřecích křidýlek na světě. Osm pánviček s nepřilnavým povrchem je nezbytných pro přípravu raclette. Tepelně izolovaná rukojeť, plynule regulovatelný termostat a světelná bezpečnostní kontrolka jsou naprostou samozřejmostí.

Cena v síti Euronics: 1499 Kč

 

Gril Kemper

Jednohořákový plynový gril v kombinaci dřevo-ocel se sklápěcí boční policí, spodní poličkou včetně odkládací plochy pro propanbutonovou láhev a žáruvzdorným niklovaným roštem. Vybaven je ocelovým víkem s nepřilnavým povrchem a dřevěnou rukojetí, pojezdovými kolečky pro snadnou manipulaci a plynulou regulací výkonu. Lávové kameny o hmotnosti 4,5 kg jsou součásti balení.

Cena v síti Euronics: 5783 Kč

magazin.cz

 

Gril Tempro Lambada

První gril na dřevěné uhlí, který sestavíte bez použití šroubů! Za pouhé tři minuty máte gril připravený a zábava může začít. Stabilní gril Lambada je skutečný všeuměl – díky velké grilovací ploše na něm rychle připravíte velké množství jídla. Dva výškově nastavitelné grilovací rošty s úchyty zabezpečí optimální dosažení teploty pokrmů. Pomocí dvou velkých plastových koleček dopravíte gril snadno na potřebné místo. Komfort poskytnou dvě odkládací plochy; jedna hned vedle grilu a druhá v dolní části vozíku.

Cena v síti Euronics: 2699 Kč

magazin.cz

 

Gril Tepro Lamont

Elegantní gril s pořádnou grilovací plochou, na kterém rychle a snadno připravíte velké množství jídla pro rodinu a přátele. Výškově nastavitelný grilovací rošt s držadlem zabezpečí optimální dosažení teploty grilovaných pokrmů. Komfort dopřeje i dřevěná odkládací plocha vedle roštu a nerezové háčky na grilovací náčiní – všechno máte pěkně po ruce.

Cena v síti Euronics: 5022 Kč

magazin.cz

 

Gril ETA Vital

Se stolním grilem Eta Vital nemusíte čekat na grilovací sezónu! Vytáhnout ho můžete kdykoliv dostanete chuť na šťavnaté steaky či křupavou zeleninu. Gril disponuje litinovou a kamennou deskou, které lze libovolně měnit, i odnímatelným tácem, zachytávajícím šťávu a tuk z grilovaných potravin. Samozřejmostí je plynulá regulace teploty.

Cena v síti Euronics: 1999 Kč

magazin.cz

 

Gril LotusGrill

LotusGrill je revoluční bezkouřový gril na dřevěné uhlí vhodný pro použití v přírodě i v interiéru. Díky unikátní konstrukci a sympatickým rozměrům můžete grilovat doma na balkóně, na terase, na chalupě, v kempu, v parku, na lodi nebo na rybách, aniž byste kouřem znepříjemňovali život svému okolí. Žhnoucí srdce grilu – zásobník uhlí – je chráněno před odkapávajícím tukem a nedochází tedy k tvorbě dýmu a zdraví škodlivých látek. Tichý ventilátor napájený čtyřmi bateriemi AA se velmi rychle postará o rovnoměrné rozžhavení dřevěného uhlí, během dvou až tří minut tak můžete začít grilovat! Provozní teplotu snadno regulujete pomocí otočného ovladače klapky přívodu vzduchu. LotusGrill byl jako maximálně bezpečný navržen jako dvouplášťový – vnější stěna grilu se nezahřívá, takže jej můžete postavit přímo na stůl nebo v průběhu grilování libovolně přenášet. V případě převržení zabraňují úniku žhavých uhlíků ze zásobníku bezpečnostní svorky. LotusGrill lze snadno rozložit na jednotlivé díly, grilovací rošt a mísa na tuk jsou vyrobeny z vysoce kvalitní nerezové oceli a lze je tak mýt v myčce na nádobí.

magazin.cz

 

Grilování s LotusGrillem je ekonomické, zásobník dřevěného uhlí vystačí až pro hodinu grilování. Zakoupit jej můžete v šesti atraktivních barvách, vždy s praktickou taškou pro snadný přenos a skladování. V balení nechybí sada baterií, gelový podpalovač na ethanolové bázi a 100% přírodní dřevěné uhlí z tvrdého bukového dřeva.

Cena v síti Euronics: 4399 Kč

Mr.

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1