Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Masáže, které asi neznáte

Na uvolnění těla a duše existuje spousta masážních technik. Některé jsou ale spíše pro otrlé. Přesvědčte se sami…

Hadí masáž

Masírovat se dá i jinak než rukama… To vědí městské zoologické zahradě ve městě Cebu na Filipínách, kde nabízí takzvanou hadí masáž. Jak probíhá? Lehnete si na bambusový rošt a postupně vám na tělo naskládají čtyři barmské krajty, které mimochodem patří mezi největší hady světa. Nemusíte mít ale strach, tito plazy vás nenapadnou… Jejich ošetřovatelé jim totiž těsně před výkonem dají pořádný kuřecí nášup, takže s vámi už měli být klidní. Přesto je pár bezpečnostních opatření, které byste měli dodržovat: například nekřičet a nedýchat směrem k hadům, obojí by mohlo obří plazy rozdráždit. Jinak je prý hadí masáž úžasná na psychiku a rychle vás zklidní. Není divu, že všichni, kdo ji zažili, se po deseti až patnáctiminutovém odpočinku s hady cítí jako znovuzrození…

magazin.cz

 

Kaktusová masáž

Za touhle specialitkou musíte do Mexika. V hotelu Four Seasons v Punta Mita kaktusovou masáž nabízí jako zkrášlující proceduru, která vaši pleť hydratuje, omladí a zbaví toxinů. Cena? Není za hubičku – 250 dolarů, tedy přes pět tisíc korun. Pokud do této procedury budete chtít investovat, nemusíte se bát žádných drastických zážitků. K masáži se totiž používají kaktusové listy bez trnů, které společně s kaktusovými květy a tequillou tvoří základ omlazujícího masážního elixíru. Výhoda kaktusové šťávy je prý také v tom, že jí kůže skvěle absorbuje, takže po zákroku není mastná ani ulepená.

 

Masáž noži

Na Taiwanu je populární takzvaná masáž noži. Jde o starobylou čínskou záležitost, která se používá už 2000 let. Co můžete čekat? Během procedury vám terapeut jezdí po těle ostrými noži. A co je zajímavé – tato seance má prý úžasné detoxikační účinky a pomůže vám uchovat v těle potřebnou životní energii. A navíc ještě není drahá. Za desetiminutovku s ostřím na těle zaplatíte směšných 3,30 dolarů, tedy 70 korun.

magazin.cz

 

Šnečí masáž

Možná, že vám to zní nechutně, ale v Rusku, Japonsku a Velké Británii je to velký hit. Dermatologové totiž zjistili, že sliz, který šneci vylučují, napomáhá k regeneraci kůže a zbraňuje vzniku vrásek. V Tokiu tuto šnečí terapii nabízí pod názvem Šnečí kůra pro celebrity. Trvá hodinu a vy za ní zaplatíte zhruba 5000 korun. Masáž probíhá jednoduše – na každou část obličeje je umístěn jeden šnek, který se plazí a zanechává za sebou léčebný sliz. Ten kosmetička ještě pomocí přístrojů vmasíruje do kůže, aby byl účinek co největší.

magazin.cz

 

Masáž vařenými vejci

A v Číně ještě chvilku zůstaneme. V této zemi je populární i stará masáž vařenými vejci, která údajně pomáhá proti modřinám či kožním poraněním. Postup je jednoduchý – uvaříte vejce natvrdo, opláchnete ho vodou a pak ho oloupete. Vajíčkem (mělo by být ještě trochu teplé) krouživě přejíždějte po postižených místech zhruba třikrát denně. Staří Číňané věří, že tato masáž zlepšuje krevní oběh a napomáhá regeneraci kůže.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!