Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Buďte optimisté!

Kolem nás je spousta smutku a špatnosti, nebudeme si nic nalhávat. Nemusíte se však pořád trápit, být smutní, pesimisté a mračit se na všechny kolem. Naopak, probuďte v sobě optimistu.

S pozitivním pohledem na svět kolem sebe vám vše hned půjde lépe, vše se bude zdát hezčí a těšit vás budou i maličkosti. Dobrou náladu pak snadno předáte i svým přátelům, a život se tak hned stane veselejším. Buďte tedy optimisté!

I v tom největším mrzoutovi je kousek optimisty. Možná tomu nevěříte, ale je tomu skutečně tak. Optimistickou část v sobě musíte jenom umět objevit a přivést k životu. A to není zas taková věda.

Být optimistou neznamená, že budete utíkat před problémy a zapomínat na ně. Optimisticky smýšlející lidé také nejsou naivní a nedívají se na svět skrz růžové brýle. Ten správný optimista má zdravý nadhled, nevidí ve všem hned tragédii, ale spíše ve všem hledá to pozitivní. Naučte se to i vy!

magazin.cz

 

Pozitivní myšlení

I když si možná myslíte, že jste nenapravitelný pesimista, můžete se naučit pozitivně myslet. Stačí jen dodržovat pár následujících rad a tipů a rázem se z vás stane optimisticky smýšlející bytost.

 

 

Krása všedních věcí

Pozitivně naladění jedinci umí vnímat krásu běžných, všedních věcí. Vy to  s trochou snažení zvládnete také. Odborníci doporučují malé a jednoduché cvičení. Ráno si dejte do jedné kapsy pár kamínků nebo třeba kávových zrn. Když budete mít pak během dne z něčeho radost či dobrý pocit, jeden kamínek či zrnko dejte z jedné kapsy do druhé. Přitom nezapomínejte ani na maličkosti, třeba krásné počasí, úsměv přátel či vůni květin. Tak se naučíte vnímat krásu kolem nás. Večer pak kamínky nebo zrnka přemístěná do druhé kapsy spočítejte. Možná vás překvapí, kolik je toho kolem vás krásného.

magazin.cz

 

Kouzlo úsměvu

Zkuste se více smát nebo usmívat a svět bude hned hezčí. Chybí vám důvod k úsměvu? Udělejte si ho. Sice je nejlepší smích upřímný a od srdce, ale čas od času si k němu musíme pomoci. Obklopte tedy třeba místo, kde trávíte nejvíce času, věcmi, které vám vykouzlí úsměv na rtech kdykoli, když se na ně podíváte. Kouzlo úsměvu spočívá v tom, že dokáže uvolnit nahromaděné negativní emoce, dále snižuje negativní účinky stresu na náš organismus, zbaví nás pocitu úzkosti a celkově nás zklidní a pozitivně naladí.

magazin.cz

 

Radost

Ano, optimisté se také radují, a to i z maličkostí. Oproti tomu pesimisté mají často strach z rozčarování, proto si od ničeho nic významného ani neslibují, protože jenom tak se vyhnou pocitu zklamání. Na to vy ale zapomeňte. Myslete  a hlavně se těšte na to, co vás čeká. Říkejte si, že to budou zážitky, na které jen tak nezapomenete. Radujte se ze všeho krásného a pozitivního, co zažíváte. Pokud budete mít spoustu příjemných zážitků, snáze se poperete s případnými neúspěchy. Nebude vám na to totiž už chybět energie.

 

 

Hudba

Špatnou náladu a pesimistické myšlenky zaženete hudbou. Vaše oblíbené melodie vám vrátí chuť do života. Hudba má také schopnost vyvolávat příjemné vzpomínky. Proto si ve špatných chvílích pusťte písně, které si spojujete s nějakým hezkým zážitkem či situací.

magazin.cz

 

Zapomeňte na vše špatné

Často se nedokážeme zbavit negativních a traumatizujících vzpomínek, které nás pronásledují každý den a umí nás pěkně rozhodit. Možná také právě kvůli nim hned vše vidíme černě. A právě proto je na čase s těmito vzpomínkami skoncovat! Pokud vám někdo nějakým způsobem ublížil, tak si to s ním vyříkejte. Když však už nějakou situaci nevyřešíte, nemyslete na ni. Tak byste se zbytečně připravili o energii. A jak se nejlépe špatných vzpomínek zbavit? Vrhněte se do něčeho, co vás baví a naplňuje. U toho se zároveň odreagujete a přijdete na jiné myšlenky.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!