Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Kočka jako lékař

Dobře víme, že kočičí vrnění má uklidňující účinky a s kočkami jsou často realizovány i terapie. Kočky totiž mohou pomoci například handicapovaným dětem nebo pacientům zotavujícím se po mozkových příhodách.

Slyšeli jste někdy o tom, že jsou kočky schopné diagnostikovat určité choroby? Stačí jenom sledovat, na kterou část vašeho těla si váš mazlíček nejčastěji sedá nebo lehá. Kočky totiž údajně vycítí, co jeho pány po zdravotní stránce trápí.

 

Tráví kočka nejraději a nejvíce čas blízko vaší hlavy? Pak pravděpodobně trpíte na vysoký krevní tlak nebo na časté a silné bolesti hlavy.

magazin.cz

 

Když ležíte, lehne si kočka na vaše levé rameno? Nebo když ležíte na břiše, uvelebí se vám mazlíček na levé lopatce? Pak byste měli zpozornět. Kočka naznačuje, že vás ohrožují srdeční problémy.

 

Leží kočka v posteli nejčastěji u nohou? Může to být náhoda, ovšem často to znamená, že trpíte na nízký krevní tlak nebo nezřídka prochladnete. Kočka vás svým způsobem varuje, abyste se na to dali pozor.

 

Lehá vám kočka na břicho? Kočky lehají ženám na tuto část těla často v období menstruace, protože vycítí menstruační bolesti majitelky. Tím, že si kočka na břicho lehne, ženě pomůže svým hřejivým kožíškem od nepříjemných křečí. Pokud však lehání kočky na bříško s menstruací nijak nesouvisí, může zvíře vycítit problémy s močovými cestami nebo pohlavními orgány.

 

Někdy si vám kočka lehne na záda okamžitě, jakmile se při spánku otočíte na břicho. Na zádech se pak čtyřnohý mazlíček uvelebí v bederní oblasti. Co to znamená? Kočka nejspíš upozorňuje na to, že se u vás mohou objevit nebo se již objevily problémy s ledvinami.

magazin.cz

 

Líbí se kočce nejvíce na vaší hrudi? Nenechá se někdy z tohoto místa ani shodit? Možná chce jenom varovat, že se objevuje počínající nachlazení nebo zánět horních či dolních cest dýchacích.

 

Je velmi pravděpodobné, že jsou kočky skutečně schopné vycítit zdravotní problémy svého majitele. Proto někdy není na škodu varování čtyřnohého miláčka poslechnout a zajít na kontrolu k lékaři.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!