Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Angelina Jolie / foto: Archiv

Celebrity vydělávají na dětech milióny

Sotva se narodí, už vydělávají. Takový je život dětí, které porodí hollywoodské herečky nebo popové zpěvačky. Ceny za jejich fotografie dosahují neskutečných výšin. Co bude dál?

magazin.cz
Tak například Christina Aguilera vydělala za zveřejnění společné fotografie se synem Maxem na obálce magazínu People slušné 2 milióny dolarů. Koho by pak ve srovnání s takovými příjmy zajímalo, jestli natočil hitové album či film, nebo otřesný propadák? Hollywood si dokáže vydělat jinak, děti jsou nyní královskými klenoty…

 

Malý Max ale není první a rozhodně ne poslední dítě, které zaručuje svým rodičům krásnou sumičku. Na porodu vydělala i Nicole Richie, která podle serveru Gawker.com „vydražila“ dceru Harlow za rovný milión dolarů.

 

Aguilera dokázala Nicolinu sumu podle Jossip.com zdvojnásobit, ale tato suma není rekordní. Když se Angelině Jolie a Bradu Pittovi, slavnému hollywoodskému páru, narodila dcera Shiloh, inkasovali od Peoplu úctyhodných 4,1 miliónu, aby se Shiloh mohla ukázat na obálce magazínu v červnu 2006. Pár peníze poslal charitativním organizacím.

 
Tady to nekončí

Ale ani tahle neuvěřitelná částka nejspíše nebude konečná. Ceny rozhodně dolů nepůjdou, spíše naopak. Hladoví čtenáři vyžadují fotografie a magazíny jim jejich přání rády plní.

 

„Ten zájem je obrovský, každý šílí, aby mohl fotky vidět,“ řekla deníku New York Daily News Roxanne Motamedi z Getty Images, fotografické agentury, která pořídila snímky malého Maxe. „Čím větší je to celebrita, tím větší je i zájem. Tyhle fotky jsou tím, co prodává časopisy.“

 

Zůstaňme u Pitta a Jolie, na jejich příkladu je vidět, že cena za snímky neustále roste. Zatímco starší bratr Shiloh jménem Pax stál People „jen“ dva milióny dolarů, za Shiloh už časopis zaplatil dvojnásobek. Se spekulacemi o dalším těhotenství Angeliny tak rostou i dohady, kolik vytáhne z pokladny slavný magazín tentokrát.

 

„Pokud jde o celebritu, která se neobjevuje na titulních stránkách, je hodnota fotek jednoznačně mnohem nižší. Ale Brad a Angelina jsou jedny z nejzářivějších hvězd současnosti a téměř cokoliv, na čem se objeví, se okamžitě vyprodá. Každý se zajímá o jejich život, o všechny detaily,“ vysvětlila Motamedi.

 
Pilní jsou i ostatní

magazin.cz
Vysoké sumy nevyplácí jen People, snaží se i ostatní. Například magazín OK! zaplatil sestře Britney Spears Jamie Lynn milión dolarů jen za to, aby mohl jako první do světa vytroubit novinku, že je v tom. Šestnáctiletá televizní hvězdička ještě neporodila, ale jistě si dovedete představit, že po porodu si za fotografie novorozeněte řekne o ještě větší sumičku.

 

Magazínům se to ale rozhodně vyplatí. Nejsou to podle nich zbytečně utracené peníze. „Když je na titulce dítě celebrity, časopis z pultů okamžitě zmizí. Prodává se to jak housky na krámě, protože lidé milují, když mohou být se svými oblíbenými hvězdami v  důležitých momentech jejich života,“ konstatovala editorka OK! Katie Caperton.

 

A podle Motamedi je to pro celebrity výhodné i z jiného hlediska. „Když fotografie nepořídí a neposkytnou tisku, paparazzi jim nedají pokoj do té doby, než kýžené fotky vyrobí. Tím, že se nechají vyfotit, jim tak vezmou z ruky hlavní zbraň. Fotografie pořízené tajně už pak nemají žádnou cenu,“ řekla.

 

A když už jsou u toho focení, proč si zároveň nevydělat nějakou příjemnou částku, že? Aspoň budou mít dětičky na slušné školné…

Co si o tom myslíte?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 41