Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Světu vládne přirozenost

Když chcete být slavní, očekává se od vás, že budete dokonalí. Dokonalá těla, obličeje, vlasy – to vše je zásluhou stylistů, vizážistů, ale i retušérů.

V minulých letech těchto služeb využívala každá velká či malá hvězdička. A aby jí paparazzi trošku tu radost zkazili, snažili se ji za každou cenu nachytat venku v domácím oblečení a nenalíčenou. Další den vyšel v nějakém bulvárním deníku článek s titulkem: Uhodnete, kdo to je? Klidně jste mohli mít za sousedku Madonnu a ani byste to nepoznali. Tyhle časy jsou ale už dávno pryč. Teď je v kurzu odhalování se až na kost.

magazin.cz

Denně jsme mohli vídat v médiích celebrity, které se nám sebe snažily prodat schované za naučeným úsměvem, skvělým vystupováním, v perfektně padnoucím saku, nic nepropagující, nic neříkající… Byla to trošku nuda. Své vzory kopírujeme, a tak jsme v běžném životě kdekoliv mohli potkat slečny, které stejně jako celebrity od sebe rozeznat bylo velmi těžké.

magazin.cz

Ulicím i životu vládla šeď a přetvářka. Objevily se však nové idoly – zpěvačky a herečky typu holky od vedle, která si na nic nehraje, nebere se moc vážně, ráda si ze sebe dělá srandu, otevřeně hlásá do celého světa své city a názory i přesto, že se nemusí úplně všem líbit. Typy jako Katy Perry, Cara Delevigne, Beyonce, princezna Taylor Swift, či Demi Lovato, které pobláznily svět svým bezprostředním přirozeným chováním. Zdá se, že opravdu všem umělým kráskám odzvonilo. Na hvězdném poli teď chceme vidět celebrity, s kterými si umíme představit, že zajdeme jako s kamarádem na pivo.

magazin.cz

Povaha však není jedinou stránkou, kterou se nám hvězdy rozhodly odhalit. Začalo to sociální sítí Instagram zaměřenou pouze na fotografie. Obrázky z výletů a dovolených vystřídaly nahotinky, ale i ty začaly brzy nudit. Mnohem zajímavější se začalo jevit, co nám dříve nabízeli jenom bulvární novináři – hvězdy v přirozeném prostředí, které vystavují své fotky ke zhlédnutí naprosto dobrovolně. Můžeme tak vidět, jak vypadají bez makeupu, v pleťové masce, po vydařené pařbě, nebo jen tak rozvalené na gauči v teplákách.

magazin.cz

Z nadlidí se stali lidé stejně nedokonalí jako my. Můžeme se s nimi ztotožnit a ne je jen slepě obdivovat. Povězme si to upřímně, je velká úleva vědět, že být rozcuchaní a ne zrovna přitažliví po ránu je naprosto normální. Filmy, kde se budí krasavice s dokonalým účesem a makeupem, nám v tom přeci jen trošku udělaly zmatek.

magazin.cz

Tenhle trend, který je moc fajn, se naštěstí začíná probojovávat i do normálního života. Namalovaných holek na pláži už moc nenajdete a vynést odpadky ve vytahaném tričku už není žádná ostuda. Dokonalost není normální, přirozenost ano, tak ať žije!

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!