Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Láska přes internet

V dnešní moderní době můžete lásku najít klidně na internetu. Existuje celá řada on-line seznamek, kde může mít profil třeba zrovna váš ideální partner. Ve výjimečných případech je možné na internetu najít lásku svého života.

On-line seznamky ovšem přináší také zklamání. Člověk musí mít oči otevřené, internet a realita jsou mnohdy dvě odlišné věci. Láska přes internet může sice vypadat idylicky, ovšem jiná může být realita. Pokud si myslíte, že jste na on-line seznamce našli svou osudovou lásku, je na čase setkání s dotyčným či dotyčnou tváří v tvář. Nebudeme si nic namlouvat, lásku svého života na internetu pravděpodobně nenajdete, ale pár takových případů by se našlo. Většinou budete mít ve všem jasno právě po první schůzce.

I přesto, že jste svůj protějšek nikdy osobně neviděli, pravděpodobně jste plní očekávání, jak by měl dotyčný ideálně vypadat, jakou by měl mít povahu, jaké bude vaše první setkání a podobně. Ovšem aby vás realita moc nepřekvapila, svá očekávání raději držte na uzdě.

Zapomeňte na všechny fotografie a zprávy, které jste si s daným člověkem vyměnili. Vaší první schůzku vnímejte zkrátka jako překvapení – které může být bohužel také nepříjemné. Uvědomte si, že svými zprávami a fotografiemi na vás chce dotyčný zapůsobit, a dost možná proto řadu věcí tak trochu upravil a „přikrášlil“.

Kam ale zajít na svou první schůzku? Odborníci se shodují na tom, že ideální je první setkání v kavárně či při sklence vína. Stačí hodinka, nemusíte spolu nutně trávit dlouhý čas (pokud to ovšem sami nebudete chtít). Když se rozhodnete jít se svým protějškem třeba na večeři, riskujete to, že s ním budete muset strávit dlouhý čas, i když třeba hned zjistíte, že vám „nepadl do oka“.

Při první schůzce dotyčnému pečlivě naslouchejte, případně pokládejte dotazy, ale v žádném případě nevyzvídejte. O sobě také neprozrazujte vše, zvláště příliš osobní záležitosti si nechte pro sebe. Dbejte na upřímnost a zaměřte se na to, zda je i člověk, se kterým jste se setkali, upřímný. V případě společné budoucnosti tuto vlastnost oceníte. Některé otázky klidně nechte nezodpovězeny, budete se mít tak o čem bavit na případné další schůzce.

Uvědomte si, že svému srdci člověk neporučí. Pokud mezi vámi tzv. nepřeskočí jiskra, hned to jistě poznáte. Do ničeho se tedy nenuťte, ovšem chovejte se zdvořile. Pokud budete neustále netrpělivě koukat na hodinky a budete se tvářit znuděně, pravděpodobně se váš protějšek urazí nebo se ho dotknete. Myslete na to, že i když vám zrovna vztah nevyjde, můžete být klidně přátelé. Určitě si máte co říct, i když se mezi vámi neodehrává žádné chemie.

Láska přes internet

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!