Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Proč je snídaně důležitá?

Mnoho lidí ráno vynechává snídani. Někdo po ránu nemá na jídlo chuť, někdo snídani zkrátka nestíhá. Ovšem snídaně je základ, pokud ji vynecháte, spíše si škodíte. Existuje hned několik dobrých důvodů, proč se ráno nasnídat.

Pocit hladu

Pokud snídani vynecháváte kvůli hubnutí, děláte chybu. Když člověk nesnídá, nezhubne, právě naopak. Absence snídaně má za následek jenom to, že budete mít po zbytek rána a dopoledne hlad a ve výsledku toho za den sníte mnohem více, než kdybyste se nasnídali.

Štíhlá linie

Snídaně vám pomůže udržet si štíhlou linii. Když se brzy ráno najíte, probudíte rychleji svůj metabolismus, který začne spalovat uložené tuky. Pokud se nenasnídáte a vaším prvním jídlem za den bude tedy až oběd, spalování tuků může začít až někdy odpoledne.

Jakékoliv jídlo

Dalo by se říct, že snídaně je nejlepším denním chodem. Zcela bez výčitek si totiž můžete dopřát cokoliv, na co máte zrovna chuť. Proč? Protože to pak během dne snadno strávíte. Navíc nebudete mít po celý den takový hlad a budete volit menší porce dalších chodů.

Paměť a pozornost

Bylo dokázáno, že lidé, kteří snídají, dosahují lepších výsledků v paměťových a vědomostních testech. Snídaně totiž dokáže zlepšit paměť a soustředění. Absence snídaně zhoršuje výsledky ve studiu nebo v práci. Jednoduše řečeno, náš mozek snídani potřebuje, aby mohl fungovat tak, jak má.

Lepší nálada

Lidé, kteří si ráno dopřejí snídani, jsou šťastnější, mají dobrou náladu a netrápí je deprese. Dokázaly to odborné studie. Není divu – člověk, který je nejedený a nemá hlad, je spokojený. Pak se všechny problémy řeší tak nějak lépe.

Zdraví

Snídaně celkově zlepšuje zdravotní stav člověka. Pokud ženy nesnídají, riskují, že se u nich dříve či později objeví problémy s plodností a rozhodí se jim menstruační cyklus. Kromě toho mají údajně nesnídající lidé menší chuť na sex. S vynechanou snídaní dále roste riziko vzniku cukrovky.

Proč je snídaně důležitá?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!