Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Porsche mobil / foto: Shutterstock

Jak se telefonuje s Porsche?

Podobně jako Ferrari se také Porsche pustilo do vod mimo automobilový průmysl a na své exkluzivní značce staví další produkty denní potřeby.

Spoléhá na drahý životní styl a věrnost svých zákazníků, ale i na touhu ukázat se těch méně movitějších. Když už si nekoupí drahý sporťák, mohou mít aspoň hodinky, zavazadla, brýle, lyže a nově i mobilní telefon od své vysněné značky. Tím ale nechceme říct, že cokoliv z toho by bylo z levného kraje.

Porsche mezi mobily

magazin.cz
Jako má Porsche jedinečnou pozici mezi auty, je jasné, že ani jeho mobil nebude používat každý uhrovitý teenager, ale jen ti, kdož chtějí to nejlepší a ještě proti konkurenci neváhají přihodit příplatek za exkluzivitu.

Mobilní telefon s označením P9521 je výsledkem spolupráce designérů z Porsche a expertů na technickou stránku telekomunikací, francouzské společnosti Sagem.

Kryt telefonu pochází právě od Porsche a kromě toho, že jeho tvary nezapřou bohatou fantazii v umírněných mezích, jsou to ještě vynikající materiály, co činí z telefonování hotový požitek. Metoda výroby krytu prý nemá ve světě obdoby, když je celý obal vytvořen z jednoho kusu hliníku. Displej potom vznikl z minerálního skla.

Fotit, natáčet, hrát

magazin.cz
Otevírací konstrukce využívá dvojitého hliníkového pantu, díky kterému lze horní část telefonu všelijak natáčet. To se hodí především pro focení a natáčení videa. Na ně je Porsche mobil jako dělaný, vždyť disponuje kvalitním foťákem s 3,2 megapixely, digitálním zoomem, bleskem i autofocusem.

Telefon je vůbec hotovou multimediální stanicí. V základní sadě přiložená dvougigová microSD paměťová karta zajistí dostatečný prostor pro obrázky i hudbu. Tu si přehrajete pomocí vynikajících sluchátek, nebo poněkud hlasitěji díky třem bytelným reproduktorům.

Data do telefonu dostanete řadou způsobů, přičemž bluetooth či USB kabel jsou z těch nejobyčejnějších. Využít lze i připojení pomocí GPRS či EDGE.

Co navíc?
Dobře, kvalita zpracování je neoddiskutovatelně špičková, funkce jsou bohaté, ale víceméně kopírují nabídku mobilů vyšší střední třídy. V čem spočívá jedinečnost Porsche, aspoň částečně ospravedlňující vysoko nastavenou cenu?

Jedná se o snímač otisků prstů. Ten umožní přístup k telefonu opravdu jen jeho majiteli a bezpečně ochrání citlivá data, i kdyby náhodou došlo ke ztrátě.

A kolik, že za svůj výkvět telefonie pánové od Porsche chtějí? V české distribuci to je oficiálně nějakých 35 000 Kč, s trochou snahy se ale na internetových obchodech dá najít s několikatisícovou slevou. Rozhodněte se po zajímavě zpracované prezentaci v přiloženém videu.

Co na mobil od Porsche říkáte vy?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 74