Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
výživa psů / foto: shutterstock

Kompletní zdraví pro naše čtyřnohé mazlíčky

Pes je zvíře velice živé a dovádivé, aby ovšem neztratil nic ze své dobré nálady a byl nám ve všech situacích nejlepším přítelem člověka, musíme se o něho řádně starat.

V primární řadě pejskovi musíme zajistit kvalitní krmivo, čerstvou vodu a také dostatek pohybu. Aby si však pes mohl zachovat své zdraví a vitalitu po dlouhá léta, nesmíme zapomínat na vitamíny a doplňky stravy, bez kterých se koneckonců neobejde ani člověk.

Nepostradatelná kloubní výživa

Stejně tak jako člověk i pes potřebuje kvalitní kloubní výživu. Tuto potřebu pak mají zejména střední a velká plemena psů, jejíchž kosti a klouby poměrně trpí vahou psího těla. Nejen člověk trpí artrózou, čili chronickým zánětem kloubů. Tato nemoc se nevyhýbá ani čtyřnohým chlupáčům. Artróza je zapříčiněna degenerací kloubní chrupavky. Tyto degenerativní změny kloubního ústrojí nelze zcela vyloučit, díky kvalitním přípravkům se však proces změny kloubní chrupavky zpomalí a pes si tak může užít pohyb bez bolesti i v pozdějším věku.

Přípravky pro výživu kloubů obsahují zejména chondroitin sulfát, což je polysacharid, jež se nachází v mezibuněčné hmotě chrupavky. Tento prvek dokáže díky svým vlastnostem zadržet vodu a tím udržet chrupavku hezky pružnou. Kromě chondroitinu obsahují přípravky na kloubní výživu další užitečné látky, které blahodárně působí na kloubní aparát. Mimo jiné například laktózu, kukuřičný škrob či mastek. Některé z těchto látek obsahuje i kloubní výživa pro psy Alavis MSM + Glukosamin sulfát.

Udržujte svého pejska v dobré kondici tím, že se postaráte o jeho pohybovou soustavu. Protože jedině zdravý pejsek je šťastný pejsek. Kloubní výživu můžete zakoupit třeba v internetovém obchodě Mujmazlik.cz, kde nalezete i spoustu dalších chovatelských potřeb nejen pro pejsky.

K tomuto článku není otevřena diskuze