Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
povlečení / foto: shutterstock

Kvalitnější spánek s novým povlečením

Máte snad občas potíže se spánkem? Zní to sice neuvěřitelně, ale pokud jste vyzkoušeli už spoustu receptů, jak se zbavit probdělých nocí, a žádný z nich nefungoval, možná by mohlo zabrat tohle.

Když se mluví o kvalitě spánku, obvykle se klade důraz hlavně na matraci. Jenže jak se ukázalo, také dobré povlečení může být cesta k opravdovému a osvěžujícímu odpočinku. Přečtěte si pár následujících rad a zkuste se podle nich řídit.

S blížícím se létem stojí za zmínku, že některé materiály jsou v teplém počasí lepší než jiné. Syntetické materiály zachycují teplo, takže se pod nimi ráno probudíte zpocení. Přesně opačně funguje například široce rozšířené bavlněné povlečení, které by nemělo chybět ani u vás doma. Dá se v něm spát i v zimě, nicméně odborníci doporučují mít sezonní povlečení – tzn. jiné používat v zimě a jiné v létě.

Dodávají, že byste si taky každých 18 – 24 měsíců měli pořídit nové lůžkoviny. Je to stejné jako s oblečením, když je nové, taky vypadá lépe a lépe se v něm cítíte. Pokud je to však nad vaše finanční možnosti, doporučuje se častěji měnit aspoň povlak na polštář. Každopádně když si koupíte nové ložní prádlo (nebo jen povlak na polštář), měli byste ho ještě před použitím vyprat. V případě koupě poctivého českého povlečení nebezpečí nehrozí, ale jestli volíte levné varianty z nějakého supermarketu, nikdo vám nezaručí, že v obalech nejsou látky, které by vás (a vaši kůži) ve spánku dráždily.

povlečení polštář

Zajímavost: Slyšeli jste někdy, že spánek na hedvábném polštáři zabraňuje vzniku vrásek? Je to mýtus, vrásky nemají absolutně nic společného s tím, na čem spíte.

Všichni známe jak je úžasně příjemné uléhat do voňavé, čerstvě povlečené postele. Na výběr máme povlečení z různých materiálů i krepové povlečení, které nám připomene léto strávené u babičky na chalupě. Krásné a kvalitní povlečení může být i vhodným dárkem pro všechny členy rodiny a nejen jako výbava pro nevěstu.

K tomuto článku není otevřena diskuze