Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Krásná podlaha dokonale oživí interiér

Stavíte nový domek, anebo rekonstruujete stávající bydlení? Určitě budete řešit celkovou kompozici interiéru, jehož základem bude designově povedená a funkční podlahová plocha.

Možností volby krytiny je dnes obrovské množství, a tak není divu, že spousta lidí neví, jaký materiál zvolit. I proto se soustředíme na ty nejznámější a doporučíme i magazín o bydlení, kde se můžete nejen ve výběru té správné podlahy inspirovat.

Vinyl se dostal do vedení

Asi nejoblíbenější podlahovou krytinou dneška, která zdobí nejeden interiér, je vinyl. Není se čemu divit, jelikož se jedná o velmi odolný materiál, jenž dokáže bez větších problémů ustát nejen vysokou frekvenci pohybu lidí, ale i nepříznivé působení domácích mazlíčků. I drápky kočky, případně psí tlapky povrchu nijak neuškodí. Hodí se také do kuchyně, kde občas i sebelepší hospodyňce upadne nůž, vidlička nebo jiné pomůcky. Vinyl perfektně propouští teplo, takže je optimální i do staveb s podlahovým vytápěním.

Sázka na dřevo a jiné materiály

Někteří z nás raději volí dřevo, jež je přirozené a vyzařuje z něj krása, kterou umělé látky nenabídnou. Masivní dřevěné desky, které se do sebe zacvaknou pomocí důmyslného zámkového systému, vytvoří stylovou podlahu se vším všudy. Ke dřevu se navíc hodí jakýkoli nábytek a doplňky. Z dalších podlahových krytin jmenujme ještě marmoleum, linoleum anebo klasické plovoucí podlahy.

Inspirujte se jednoduše online

Jestliže si nedovedete přímo představit, jak bude ta či ona podlaha vypadat, můžete se klidně podívat na web Lepebydlet.cz nabízející mnohé inspirace bydlení, a to nejen z pohledu podlah. Magazín s více než desetiletou historií vám poradí i se zahradou, stavbou a mnohými dalšími záležitostmi, které se jakkoli týkají bydlení. Sami si můžete pohodlně číst články online a podívat se na nejmodernější trendy.

Krásná podlaha dokonale oživí interiér

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!