Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Jaký sport je pro vás ten pravý?

Pravidelný pohyb dokáže člověka udržet v dobré kondici. Jak najít sport, který vás bude opravdu bavit? Pomoci vám může znamení zvěrokruhu.

Beran

Berani jsou lidé velmi aktivní, vyzařují energii a rádi soutěží. Zároveň jsou však spíše individualisté, a proto zrovna nevyhledávají týmové aktivity. Dobrých výsledků budou chtít dosáhnout například při běhu, kdy se snaží překonávat sami sebe. Pro toto znamení je dále vhodný třeba kickbox.

Býk

Jedná se o znamení vytrvalé a odhodlané. Když něco začne, jen tak s tím nepřestane a vše dotáhne až do konce. Býci mají rádi plavání, běh nebo jízdu na kole. Díky své vytrvalosti a silnému odhodlání zvládnou třeba i maraton.

Blíženci

Blíženci jsou osoby komunikativní, které rády tráví čas se svými přáteli. Totéž platí i při sportu. Rády si s přáteli zahrají bowling nebo třeba squash. Klidně si jdou s někým i zaběhat. Protože lidé narození v tomto znamení neustále o něčem přemýšlejí, je pro ně vhodná i jóga jako jistá forma relaxace.

Rak

Lidé narození v tomto znamení jsou jedinci citliví a vnímaví. Vhodné je pro ně spíše oddechové cvičení, kde plně uplatní svou schopnost soustředění i trpělivost. Hodí se pro ně plavání, pilates nebo třeba tanec.

Lev

Lev, to je znamení hrdé, lehce marnivé, které touží po tom, aby ho okolí obdivovalo. Proto na sobě tvrdě pracuje, a to i v oblasti sportu. Posilování a formování postavy, power jóga a náročné tréninky, to je pro toto znamení to pravé.

Panna

Panny si potrpí na pořádek a svůj klid. Proto zrovna nevyhledávají posilovny a tělocvičny. Při sportu jim nevyhovuje přítomnost jiných lidí. Běh nebo chůze je pro ně jako stvořená. Panny si také potrpí na dodržování pravidel, což mohou uplatnit při tenisu nebo golfu.

Váhy

Váhy si jistě oblíbí cvičení pro posílení rovnováhy, třeba na balančním míči. Vnitřní rovnováhu jim zase dodá například pilates nebo jóga.

Štír

Štíři mají velkou odvahu, vysoké sebevědomí a s oblibou vyhledávají stále nové výzvy. Proto rádi překonávají i své sportovní výsledky. Zároveň však dlouho nevydrží dělat jednu věc, hodí se pro ně například kruhový trénink. Vhodný je také tanec nebo pole dance.

Střelec

Co jiného se pro toto znamení hodí víc, než sportovní střelba? Střelci jsou zároveň milovníci přírody a užijí si tedy projížďky na koni, surfování nebo horolezectví. V těchto oblastech se také projeví jejich dobrodružná a odvážná povaha.

Kozoroh

Kozorozi nesnáší změny, ale vynikají trpělivostí a schopností soustředit se. Rádi posilují s vlastní vahou. Velmi dobře se přizpůsobí náročným podmínkám, a proto mohou zkusit i bikram jógu.

Vodnář

Vodnáři si potrpí na netradiční věci, jsou to velcí individualisté. Nemají rádi nudu a pravidla, proto se jim budou líbit aktivity na trampolínách, tanec nebo některá bojová umění.

Ryby

Toto znamení je velmi vnímavé, často až přecitlivělé. Při cvičení si nejraději odpočine a uvolní se. Ryby proto vyhledávají jógu, plavání nebo tai-chi.

Jaký sport je pro vás ten pravý?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!