Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
hypoteka / foto: shutterstock

Kdy jít do hypotéky?

Vlastní bydlení je snem každého, kdo nechce do konce života platit drahý nájem. Přesto je to podnik velmi riskantní, není radno zapomínat, že hypotéka je především půjčka, a to taková, k níž se upíšete na dlouhá léta dopředu.

Co všechno musíte zvážit a udělat předtím, než si půjdete zařídit hypotéku? Kdo vám poradí, kdy je vhodné jít do hypotéky, a pomůže vám s nezbytnými formalitami?

Aktuální nabídka hypoték

Právě teď je velmi výhodné pořídit si hypotéku, radí specialista Lukáš Štork. Úrokové sazby jsou podle něj nyní nízké a zanedlouho zmizí hypotéky poskytované na celou cenu nemovitosti, které se nelíbí ČNB pro svou vyšší rizikovost, a vyžadující tak v rámci preventivního opatření zpřísnění podmínek. V tomto roce došlo ke změně zákona o úvěru. K 1. 10. 2016 klesne na základě regulace ČNB nejvyšší možná LTV ze 100 % na 95 %, na jaře roku 2017 se budou hypotéky poskytovat nejvýše do 90 %. Při dokazování bonity klienta budou banky zjišťovat i účel úvěru, který také výrazně ovlivní jeho cenu. Jestliže jste již našetřili dostatečnou rezervu a stále váháte, zda jít do hypotéky, právě teď je ta nejvhodnější doba zajít za svým finančním poradcem nebo vyhledat přímo specialistu na hypoteční úvěry, který vám vysvětlí všechna rizika a výhody uzavření hypotéky a pomůže vám vybrat produkt na míru.

Zkušený hypoteční specialista

Zvolte si odborníka na základě letitých zkušeností v oboru finančnictví a obchodu, projděte si podrobně reference předchozích klientů a sjednejte si osobní schůzku, při níž již sami posoudíte, zda je poradce schopen poskytnout kvalitní služby a jeho přístup k vám jako ke klientům je šitý na míru, individuální a solidní. Lukáš Štork mimo poradenskou činnost realizuje také semináře psychologie a kvality prodeje, učí, jak pečovat o klienty a využívat v praxi poznatků o řeči těla. Poraďte se s Lukášem Štorkem, jak postupovat, když si chcete zařídit hypotéku. Nebuďte na to sami.

K tomuto článku není otevřena diskuze