Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
klimatizace / foto: shutterstock

Podle čeho vybírat klimatizaci?

Topením jsou vybavené všechny domácnosti. Snadno tak dosáhnete v zimě příjemné teploty. A co v létě? Máte klimatizaci, nebo teprve uvažujete o jejím pořízení? Vyberte si to správné zařízení a užívejte si teplotního komfortu i v le

Vyberte si to správné zařízení a užívejte si teplotního komfortu i v letním období.


Obecně o výběru klimatizace

Pokud se rozhodnete pro klimatizaci, je třeba zvážit různá kritéria. Nejdříve zvolte vhodný typ. Obecně je rozdělujeme na kompaktní a splitové. Jak už název napovídá, kompaktní jsou tvořené jedním zařízením. Rozlišujeme okenní a mobilní klimatizace.

Sofistikovanější jsou dělené přístroje, tzv. split klimatizace. Jsou finančně náročnější a složitější je i jejich instalace. Přináší vám však své výhody. Mezi ně patří především tišší provoz, vysoká účinnost a možnost vytápění. Dále je rozlišujeme dle umístnění - na parapetní, kazetové, mezistropní, podstropní či nástěnné. Mají vnější kompresorovou část a vnitřní tvořenou výparníkem. Vnitřních částí může být více. Pak jde o multisplitové klimatizace.

Klimatizační jednotku také vybírejte s ohledem na její výkon. Přizpůsobte ho především velikosti prostoru, ve kterém má fungovat. Potřebný výkon mohou ovlivnit i různá specifika interiéru.

V neposlední řadě se také zajímejte o spotřebu elektrické energie. Jistě nechcete za náklady na provoz utratit majlant.Při výběru se ještě soustřeďte na design, další funkce zařízení, záruku, servis atd.


Mobilní klimatizace (nejen) do bytu

Zajímáte se o klimatizace do bytu? V tomto případě je jednoduchým a efektivním řešením mobilní zařízení. Nepřijde vás tak draho a navíc zabudování split klimatizace do bytu by bylo komplikované. Kromě ceny a snadné instalace (není žádná, zprovozníte ji zapojením do zásuvky) oceníte vysokou účinnost, možnost přenášení do různých místností, a když ji nebudete potřebovat, jednoduše ji uklidíte. Používá se rovněž v kancelářích a v dalších interiérech.


Zvolte si optimální klimatizaci pro váš domov a zapomeňte na horka, která vás během léta doma otravují.

Podle čeho vybírat klimatizaci?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!