Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
testovani elektroniky / foto: shutterstock

Uživatelské recenze jsou nejspolehlivějším pomocníkem při výběru spotřebičů

Nemůžete si vybrat nový mobilní telefon? Potřebujete tip na co nejvýkonnější vysavač, nebo se snad rozhodujete mezi několika pračkami?

Poradíme vám, jak zjistit, který spotřebič v dané kategorii je ten nejlepší a za nejvýhodnější cenu.

Nenechte se obalamutit

Trh s elektronikou je doslova přesycen výrobky různých firem, které se předhánějí ve vychvalování své značky ve snaze získat co nejvíce klientů. Kdybychom měli věřit reklamám, vše by bylo nejvýkonnější, nejkvalitnější a nejodolnější – a nefunkční spotřebiče by neexistovaly vůbec. Pokud jste dostali do vínku technické nadání, pravděpodobně si dokážete sami porovnat parametry jednotlivých kousků a objektivně se rozhodnout. Ne všichni ovšem máme takové štěstí. Jak potom vybrat ten pravý spotřebič a nenaletět lživé reklamě?

Spotřebič již někdo otestoval za vás

Naštěstí existuje jedna věc, které se stoprocentně věřit dá: explicitní zkušenost. Je téměř jisté, že spotřebič, o jehož koupi uvažujete, již někdo vyzkoušel. Dost možná, že se o své dojmy také podělil – zjistíte to snadno. Pro tyto účely slouží specializované weby, které zveřejňují výsledky testů spotřebičů a detailní uživatelské recenze. Jedná se o nejspolehlivější způsob, jak se ujistit o tom, že s vaším vytipovaným spotřebičem není nic v nepořádku, nebo se informovat o opaku.

Porovnávejte na přehledných stránkách

Prvním místem, kam byste měli zavítat, pokud při výběru spotřebičů tápete, je stránka spotrebitelskytest.cz, jejíž uživatelsky příjemné rozhraní vám dá přístup k doslova nepřebernému množství uživatelských recenzí a výsledků testů. Recenze spotřebičů jsou rozděleny do přehledných kategorií a díky praktickému systému uspořádání okamžitě naleznete vše od kávovaru až po fitness trenažér. Informace o výrobcích jsou velmi podrobné, nahlédnout vždy můžete i na graf vývoje ceny produktu a výběr několika fotografií. Nakupujte rozumně a nechte si poradit od ostatních uživatelů!

K tomuto článku není otevřena diskuze