Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
provazkova zaclona / foto: https://www.provazkova-zaclona.cz/

Moderní bydlení si žádá neotřelé dekorace a doplňky

Říká se, že móda je drahá, styl však nikoliv. Elegantní bydlení si totiž se špetkou vkusu můžete vykouzlit i s minimálními náklady. Máte-li prostředky, čas a chuť vyměnit nábytek v celém bytě, jen do toho!

Výrazných změn lze ale dosáhnout pouze se stylovými bytovými doplňky.

Praktičnost a elegance v jednom

Stylové bydlení, to rozhodně není jen nábytek. Leckdy jsou to právě zdánlivé drobnosti, co místnosti vdechne atmosféru. Nesmí se to s nimi ovšem přehánět. Moderní styl hraje na eleganci a uhlazenost, velké množství neladících sošek a dalších lapačů prachu rozhodně do konceptu nezapadá. Soudobý trend rád kombinuje designové a užitné prvky interiéru. Vyzkoušejte i vy dát bytu novou tvář s luxusními a současně praktickými předměty, jimiž mohou být například designové nástěnné hodiny, luxusní váza sloužící k odkládání deštníků, misky netradičních tvarů, neobvyklá svítidla nebo zajímavě pojatá soška – věšák na šperky. Takovéto dekorace mohou být vyrobeny z kovu, dřeva či laminátu.

Kouzlete s polštářky

Centrálním prvkem moderního obývacího pokoje již není obrovská obýváková stěna, ale pohodlná sedací souprava sestávající z pohovky a několika křesel. Právě k ní vedou první kroky hostů, na ni padne jejich první pohled. Jednobarevnou sedací soupravu můžete krásně oživit zajímavými polštářky – zde není třeba bát se zářivých barev, které byste jinde nepoužili. Dekorační polštářky často bývají jediným barevným prvkem místnosti, což nevypadá vůbec špatně. Když se vám podaří je sladit s několika dalšími drobnými designovými prvky, budete působit jako profík.

Vodopád z provázků hraje v interiéru mnoho rolí

Pokud vaše krajkové záclony po babičce mají už to nejlepší za sebou, vyměňte je za horký hit v moderním bydlení: provázkové záclony. Již zmíněná praktičnost se zde znovu hlásí ke slovu, provázkové záclony mají totiž v domácnosti univerzální možnosti použití. Můžete jimi nahradit klasické záclony na oknech, skvěle se ovšem hodí také do dveří a mohou větší místnost opticky rozdělit na dvě části. Jemně ztlumí sluneční světlo a mohou se stát i designovým stínidlem jasného svítidla. Ani tím však jejich možnosti nekončí – kdo má dostatek fantazie, dokáže s nimi doslova kouzla nejrůznějším překrýváním částí nábytku a stěn. Provázkové záclony na míru seženete v celém spektru barev, se třpytem i bez něj.

Zeleň ano, nikoliv však umělá

Přijde vám, že zdánlivě neosobní moderní styl květináčům nepřeje? Právě naopak – rostlá květina může být velmi osobitým doplňkem vašeho bydlení. Umělotinám už ovšem definitivně odzvonilo, proto pokud se o rostlinu nechcete starat, raději žádnou nepořizujte. Květináčům vetkne moderní ráz správný výběr materiálu – lesklý kov a kruhový či čtvercový design hrají prim.

K tomuto článku není otevřena diskuze