Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
klouby / foto: shutterstock

Jedová procedura a speciální sprej výrazně uleví od bolesti kloubů

Když bolí klouby, dokáže to člověka úplně vyřadit z běžného aktivního života. Nemůžete si dojít na nákupy, procházka je pro vás nadlidský úkol, ani chození po domě není žádný med.

Začněte jednat, od mučivých stavů si ulevíte snadno a v pohodlí domova. Jed a sprej budou vaši nejlepší kamarádi.

Horká koupel jako prevence 

Mezi nejčastější příčiny bolesti kloubů patří nadměrná zátěž, prochladnutí a nedostatečná vrstva chrupavky. Pomoc je jednoduchá, klouby je třeba prohřát a současně jim ulevit. Napusťte si horkou vanu a poležte si v ní minimálně 15 minut. Do koupele přidejte mořskou sůl, použijte také bylinky. Pro koupele jsou výborné přeslička rolní, kopřiva, květ a list černého bezu. 

Jedová procedura 

Pro otrlé je tu i jedna osvědčená procedura – po koupeli bolestivé klouby ošlehejte kopřivou. Z byliny se uvolňuje mírně jedovatá (nikoliv však zdraví nebezpečná) dusíkatá látka. Díky tomu dochází k lokálnímu prokrvení tkání a k podpoře látkové výměny v oblasti kloubu. Aplikujte jen na klouby, které vás bolí, ideálně třikrát týdně. Nikdy po šlehání klouby nemažte, mohla by se objevit nepříjemná vyrážka. Cca hodinu po ošlehání je dobré pokožku zklidnit obkladem. Pokud to bude obklad z kostivalu lékařského, zelí nebo křenu, kloubům to také prospěje. 

Sprej s okamžitým účinkem

Nemáte na procedury čas? Potřebuje rychlé řešení? Vyzkoušejte speciální přípravek ArthroNEO. Jedná se o sprej s přírodními látkami. V jeho složení se nachází Arnika Montana, královna bylinek. Jako jedna z mála obsahuje mangan, hlavně díky němu dochází k posílení kloubů. Další složkou je ricinový olej, známý přírodní lék při léčbě artritidy. Společnost jim dělá výtažek z levandule, působí proti zánětům. Další složkou je kafr, i ten pomáhá při revmatických problémech. ArthroNEO se jednoduše aplikuje přímo na bolestivý kloub, doporučuje se třikrát denně. 

Pokud vás problémy s klouby trápí dlouhodobě, určitě navštivte lékaře. Bylinky sice mohou přinést úlevu, ale ve vážnějších případech je nutné nasadit i vhodné léky.

K tomuto článku není otevřena diskuze