Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
cold beer / foto: shutterstock

Správná párty se neobejde bez výčepního zařízení!

Jaro je za dveřmi a mnozí z vás už jistě plánují uspořádat nějakou zahradní párty, jakmile to počasí dovolí.

Co by to ale bylo za akci, kdybyste svým hostům nemohli nabídnout točené pivo. Nemusíte přitom běhat s PET lahvemi do hospody, stačí si domů pořídit vlastní výčepní zařízení.

Domácí chlazení na pivo je ideální právě pro venkovní párty, kam dorazí vaši příbuzní a přátelé. Díky němu si totiž vychutnáte točené pivo přímo ze sudu, a to bez jakékoliv námahy. Moderní pivní chlazení stačí zapojit do elektrické sítě a během pár minut už můžete pivo stáčet do půllitru.

Každý správný muž ví, že rozdíl mezi lahvovým a točeným pivem ze sudu je doslova nebetyčný. Čerstvé pivo je lahodnější, plnější a chuťově vyváženější. Musí ovšem mít tu správnou teplotu a být perfektně natočené. A toho docílíte právě díky domácímu výčepnímu zařízení. Pořídit se dá už od pár tisíc korun.

Jak vybírat chlazení na pivo?

Pivní chlazení prodává celá řada klasických kamenných i internetových obchodů. Při výběru zařízení si všímejte zejména toho, jaký je poměr ceny k výkonu a kvalitě. Skutečně kvalitní chlazení na pivo musí být schopno stáčet pivo prakticky bez přestávky, abyste mohli plnit jeden půllitr za druhým. Důležité tedy je, aby bylo dostatečně výkonné a ideálně dokázalo vytočit za hodinu kolem 20 – 25 litrů.

Pivní chlazení
Pivní chlazení (pivnichlazeni.cz)

Moderní přístroje se poznají také podle toho, jak dlouho trvá, než pivo správně nachladí a mohou se používat. Doba chlazení by neměla být delší nežli 5 minut. Některé modely navíc mají dochlazovací kohoutek, který zajistí, že i první natočené pivo má potřebnou teplotu k servírování.

Pomůcka na párty i do stánku

Domácí výčepní zařízení je perfektním pomocníkem pro jakýkoliv typ akce. Hodí se při rodinných oslavách a zahradních párty. I s malým mobilním chlazením však dokážete uspokojit zákazníky v okamžiku, kdy provozujete malý občerstvovací stánek na nějaké společenské akci. Výhodou moderních chlazení na pivo je kromě jiného relativně nízká hmotnost a malé rozměry. Zařízení bez problémů převezete v kufru osobního automobilu.

K tomuto článku není otevřena diskuze