Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Opilá žena / foto: Shutterstock

Jak nám alkohol ubírá na kráse

Ráno po večírku spojeném s konzumací alkoholu bývá většinou krušné.

Člověk se po takovém probuzení necítí dobře a podle toho také vypadá. Alkohol se zkrátka negativně podepisuje na našem zdravotním stavu i vzhledu. Alkohol a krása – to jsou jenom těžko slučitelné pojmy. Alkohol (a zejména ten tvrdý) je toxický a jeho konzumace nám způsobuje otravu. Podle odborníků je pak nejhorší pít alkoholické nápoje večer před ulehnutím do postele. Větší množství než dvě sklenky vína denně už se negativně projeví na vašem vzhledu. Jak?

Vznik vrásek

Konzumace alkoholu má za následek dehydrataci organismu. A právě dehydratace má neblahý vliv na stav pleti. Ta začne vysychat, nepěkně šednout a začnou se na ní tvořit jemné vrásky. Právě kvůli alkoholu mají vrásky už i lidé v mladém věku.

Kuperóza

O co se jedná? Kuperóza je označení pro poškození kapilár pleti, které se následně přestanou rozšiřovat a smršťovat. Pravidelná konzumace alkoholu se řadí mezi příčiny vzniku tohoto onemocnění, protože má na svědomí nadměrné prokrvování obličeje.

Kruhy pod očima

Známým následkem pití alkoholu jsou tmavé kruhy pod očima a jejich opuchnutí. Takto se projevuje negativní působení alkoholu na játra. Ochabnutí očních víček zase upozorňuje na špatnou funkci ledvin – dalšího negativního důsledku konzumace alkoholu.

Poškození vlasů

Spolu s vypitými sklenkami alkoholu se začne zhoršovat kvalita vašich vlasů. Ty se začnou lámat a třepit, růst vám budou jenom tenké. Postupně pak dojde k nadměrnému vypadávání vlasů.

Tato žena se asi necítí moc dobře...
Vlasy nevalné kvality...

Hubnutí

Hubnutí by možná někdo pokládal za pozitivní důsledek pití alkoholu. Ovšem chronická konzumace alkoholu (tedy alkoholismus) má na svědomí ztrátu svalové hmoty, a ne tuku, což je špatně. Proto je pro alkoholiky typická nezdravá vyhublost. Možná jste se už někdy setkali s informací, že nadměrné pití alkoholu souvisí s nadváhou a obezitou. Alkoholické nápoje sice obsahují velké množství kalorií, ovšem výzkumy ukázaly, že obezitu mají na svědomí hlavně v případě, že jsou kombinovány s jídlem. Ovšem toxicita alkoholu zpravidla způsobuje chronickou otravu organismu, a tak začne člověk hubnout.

Aby vám alkohol neubral na kráse

Alkohol si nemusíte nutně úplně odpírat, jeho konzumace by však měla zůstat výjimkou, ne pravidlem. Pokud půjdete na nějakou oslavu nebo jen tak posedět s přáteli, nejprve se najezte. Alkoholické nápoje pak prokládejte nápoji nealkoholickými, nejlépe čistou vodou. Tak zmírníte dehydrataci organismu.

Vypadají pěkně. Ale jen jednu za večer, víc ne!
Vypadají pěkně. Ale jen jednu za večer, víc ne!

Jak nám alkohol ubírá na kráse

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!