Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
kartonové krabice / foto: shutterstock

Čeká vás stěhování? Poradíme vám, jak se z toho nezbláznit

Říká se, že stěhování je horší vyhoření. Protože nikomu nepřejeme nic zlého, poradíme vám několik triků, jak přečkat přesuny nábytku, knih a ošacení bez úhony.

Pokud víte datum, kdy máte začít bydlet v novém, s předstihem si objednejte partu stěhováků na těžké kusy nábytku. Profesionální firmy si hravě poradí s přesuny skříní, ledničky a pračky po schodech – v případě, že nemáte výtah, mohla by vás jen tato činnost stát zdraví.

Připravte si oblečení do pytlů a krabic

Stěhovací společnosti si rovněž poradí s přesouváním zabalených balíků. Ty byste měli mít připravené a zabalené. Klasické „banánovky“ jsou zdatným pomocníkem pro hygienu, hračky a drobné předměty, dekorace. Do pevných plastových pytlů se dají nasypat ponožky, punčocháče i spodní prádlo. Kartonové krabice a krabice na stěhování jsou určeny pro zabalení těžkých předmětů, jejich nosnost a odolnost proti poškození je vyšší než u krabic, které si vyprosíte v obchodě.

Obaly na stěhování najdou své uplatnění i pro skladování

Pevné a uzavíratelné obaly se dají použít nejen na stěhování. Oděvy, obuv, rukavice, čepice a jiné sezonní oblečení v nich můžete skladovat také po dobu, než najdou své pevné místo v šatníku nebo šatní skříni. I pokud kartonové krabice s málo používanými předměty a oblečením umístíte do sklepa či na půdu, máte záruku, že obsah nezatuchne, nezplesniví a nenavlhne.

Pevné krabice slouží také pro posílání balíků

Některé krabice na stěhování se prodávají i s takzvanými „uchy“, díky nimž se dají dobře uchopit a snadno přenášet. Všechny krabice jsou skládané do plochého tvaru, můžete je bez problémů složit a skladovat pro další použití. Krabice totiž nejsou jen na jedno použití, můžete je využít pro zaslání balíku i zapůjčit známým na jejich stěhování.

 

 

K tomuto článku není otevřena diskuze