Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
FOrd Mustang / foto: shutterstock

První auto je lepší než první polibek

Lidé si pamatují první auto lépe než první polibek

Většina mužů ostrovního království si vybaví první auto, které vlastnili, podstatně lépe než první polibek. První auto je pro mladé Angličany dokonce důležitější než první objetí, první přítelkyně nebo osmnácté narozeniny.

Více než 40 procent lidí, kteří v průzkumu odpovídali, si první auto pamatovalo tak dobře, že bez váhání odrecitovali poznávací značku. Šest z deseti Britů se na první auto dívalo jako na předmět rodu ženského a 12 procent si v okamžiku, kdy získali řidičský průkaz, začali připadat přitažlivější.

"Auto představuje nezávislost a otevírá bránu k neobyčejným dobrodružstvím, a právě proto má zvlášť v případě mladých lidí tak důležité postavení," tvrdí Kirsty Perkinsonová, jedna z organizátorek přehlídky automobilů, kde se průzkum konal.

Nejčastěji byl prvním autem Ford Fiesta. Za ním pak následoval Ford Escort, Mini a Nissan Micra, a většina prvních aut byla šest až deset let stará. Více než třetina respondentů se přiznala, že se na sedadlech prvního auta milovala, a polovina Angličanů se krátce po koupi prvního auta odstěhovala z domova. Celých 59 procent z 2011 dotázaných vidělo den, kdy složili řidičské zkoušky, jako zásadní životní mezník.

A jaké jsou vaše vzpomínky?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 359