Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
hledání práce / foto: shutterstock

Jak si najít novou práci s pomocí 4 jednoduchých rad?

Hledání nové práce je složité a žádá si poměrně dost času. Naštěstí to není nic nemožného a nepotřebujete hromadu štěstí, ale stačí pořádná příprava.

Základem je vědět, kde nabídky hledat. A co dalšího potřebujete pro úspěšné nalezení nového zaměstnání?

Hledejte všude, ale hlavně na internetu

Hledání práce dnes probíhá hlavně přes internet. Neuvěřitelné množství nových nabídek se objevuje každým dnem. Pohromadě je najdete na portálech, jako je například airjobs.cz. Na těchto stránkách je i celá řada tipů a inspirace pro efektivní postupy a zvýšení svých šancí pro získání vysněného místa.

Neminuli jste se povoláním?

Často toužíme dělat něco, co pro nás není úplně vhodné. Samozřejmě se tvrdou prací a pílí můžete vypracovat, jenže to budete mít o dost složitější, než když si zvolíte něco, pro co máte předpoklady. Udělejte si jednoduchý test Poznej sám sebe a zjistěte si, jaká práce by pro vás byla vhodná. Jestli se rozhodnete měnit zaměstnání už bude pouze na vás.

Na životopis jděte chytře

Při hledání práce přes internet na to jděte chytře a začnete hlavně u pořádného životopisu. Při odpovědi na nabídku je to totiž jediná věc, co o vás vypovídá. Zaměstnavatel vás nevidí a nedokáže ocenit vaše osobní kouzlo. První věcí, která se personalistovi dostane do ruky, je právě životopis a motivační dopis. Dejte si záležet na úpravě i věcném obsahu. Napište všechno důležité o svých zkušenostech a vzdělání, ale v žádném případě si nic nevymýšlejte, protože časem by se na to přišlo.

Prvním neúspěchem to nekončí

Můžete mít štěstí a poprat se rovnou s první vysněnou nabídkou tak dobře, že místo dostanete. Naopak se často stává, že navštívíte několik pohovorů nebo odepíšete na spoustu nabídek, ovšem úspěch nikde. Zamyslete se, jestli máte dostatečnou kvalifikaci na poptávanou pozici. Pokud není problém tady, zkuste lépe zapracovat na svém životopisu a hlavně to nevzdávejte.

Jak si najít novou práci s pomocí 4 jednoduchých rad?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!