Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
jídelní sety / foto: shutterstock

Jídelní set zajistí rodinné stolování i v malé kuchyni

Kolik řádků už bylo popsáno o tom, že rodina je základem výchovy dětí? Musí zkrátka držet pospolu. V dnešní hektické době to bohužel mnohdy přes den není možné a jedinými chvilkami jsou ty, jež trávíme u jídla.

Mnohdy bohužel ani ty rodina nestihne a často se dospělí vymlouvají na to, že nemají v kuchyni dostatek místa pro instalaci jídelního setu. Mezi časté výmluvy patří i vysoká pořizovací cena jídelního setu. Obojí v následujících řádcích vyvrátíme, zaměříme se podrobněji na tento kuchyňský nábytek a doporučíme i prodejce.

Úspora prostoru s jídelním setem

Jestli si myslíte, že jídelní set musí zabírat polovinu prostoru kuchyně, tak si nejspíš nikdy žádný nepořídíte. Ve skutečnosti je tomu jinak, bez problémů jej lze umístit i do malé kuchyně. Volit přitom můžete nejen klasický stůl se židlemi, ale i rohový set s křesly a stolem. Právě tato druhá varianta je maximálně prostorově úsporná. V potaz je třeba brát, že včetně rohu zabere cca 168 ×126 cm. Lavice precizně kopíruje tvar rohu, a to jak levého, tak i pravého dle typu sestavy. Bez problémů získáte dostatek užitného prostoru.

Nač si dávat pozor při nákupu?

Především na materiál, jenž je základem konstrukce. Většinou se jedná o masivní dřevo, případně dřevotřísku. Lavice musí zaujmout stabilní polohu a mít dostatečnou nosnost. Maximální pohodlí by při sezení měly mít i osoby s poněkud vyšší tělesnou hmotností. Stejně tak musí být dostatečný odstup mezi lavicí a stolem. Z pohledu komfortu sezení se vyplatí prohlédnout si polstrované jídelní sety, které poskytnou pohodlí se vším všudy.

Vyberte si pohodlně ve známém eshopu

Máte obavy, že se do vaší kuchyně jen tak něco nehodí? Jídelní sestavy jsou k dispozici ve spoustě různých variací. Prohlédněte si nabídku společnosti Dona-shop.cz! Najdete v ní velké množství zajímavých variací ve dřevě i s polstrováním. Díky nízkým cenám na nákupu ještě ušetříte.

K tomuto článku není otevřena diskuze