Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
elektronická cigareta / foto: shutterstock

Moderní je nekouřit … pokud se nejedná o e-cigarety

Trápí vás zdravotní problémy spojené s kouřením, ale neumíte si den bez cigarety představit?

Hodně kuřáků má problém skoncovat s tímto zlozvykem nejen kvůli závislosti na nikotinu, ale také proto, že samotnou činnost mají spojenou s jakýmsi rituálem. Někdo si dá rád cigaretu za odměnu v práci, jiní si jí krátí čas při čekání na zastávce. Důvodů, proč lidé kouří, je spousta, každý pro to má nějakou výmluvu. Jedno však mají kuřáci společné, všichni si tím ubližují. Následující článek vám poradí, jak si zachovat svůj oblíbený rituál a neničit si při tom zdraví.

V čem se e-cigarety liší?

Pravdou je, že za vaši závislost může látka jménem nikotin. Jedná se o rostlinný alkaloid, který je obsažen v tabáku. Tato návyková látka způsobuje v nervové soustavě pocit relaxace a stimuluje pozornost. Možná právě proto máte větší spotřebu cigaret během zkouškového období nebo při zvýšené psychické zátěži v práci. Alternativou pro klasické tabákové cigarety je tzv. e-cigareta. Určitě už jste o ní slyšeli, a pravděpodobně jste vůči tomuto vynálezu skeptičtí. Není k tomu však důvod. Elektronické cigarety na rozdíl od těch normálních neobsahují dehet, který vzniká spalováním papírku a tabáku. Právě ten totiž škodí vašim plicím nejvíce. Ačkoliv mají tabákové cigarety filtr, který jej má zachytit, stejně se část dehtu během kouření dostane do vašeho organismu.

Liquid místo tabáku

Pokud se obáváte toho, že elektronická cigareta neuspokojí vaše potřeby, buďte v klidu. Speciální náplně s názvem liquid mohou a nemusí obsahovat nikotin. Jestli jste opravdu hodně vášnivý kuřák, můžete si pořídit jen ty, jež nikotin obsahují, a třeba postupem času zařadit i beznikotinové. Odvykání kouření je velmi náročné, proto by se mělo dělat postupně. Liquid náplně mají navíc tu výhodu, že mohou mít různé příchutě. Jsou složeny z propylen glykolu, rostlinného glycerolu, vody a z právě zmíněné ochucující složky, případně i nikotinu. E-cigarety tak skvěle nahradí tabákové výrobky. Nepřijdete díky nim o svůj rituál, ale především ušetří vaše zdraví. Pestrý výběr tohoto zboží nabízí internetový obchod e-cigarety.cz, kde vám také ochotně zodpoví všechny dotazy.

K tomuto článku není otevřena diskuze