Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
dražby majetku / foto: shutterstock

Jak přijít výhodně k majetku? Projděte si exekuční dražby

Chtěli byste opravdu výhodně koupit automobil nebo nemovitost? Sháníte elektroniku, ale nechce se vám platit v obchodě za novou? Stále více lidí využívá exekuční dražby, při kterých se dají koupit zajímavé věci za dobré peníze.

Dražby majetku se může zúčastnit kdokoliv

Půjčit si peníze je dnes zcela běžné a také jednoduché, ale ne vždy má dlužník na to, aby své závazky včas zaplatil. Když takoví dlužníci nemají jak jinak uhradit své závazky, přichází na řadu exekuce jejich majetku. Exekutorské úřady pak provádějí dražby nemovitostí, dražby automobilů, elektroniky i jiných movitých věcí. Dražby se může zúčastnit kdokoliv, kdo má o dané věci zájem. Vyvolávací ceny dražených věcí bývají nízké, většinou kolem jedné třetiny jejich běžné hodnoty, a vyhrává nejvyšší nabídka. Pro zájemce je tak velká šance pořídit cokoliv z nabízeného za výhodnou cenu.

Kdo ví více, má větší šanci

Dražby aut, domů, bytů i menších movitých věcí jsou čím dál populárnější. Pro věřitele i dlužníka je výhodné, když se zúčastní co nejvíc e lidí, a cena se tak může vyšplhat výše. Kupující si samozřejmě přejí opak, ale nejdůležitější pro ně stejně je včas se o zajímavé dražbě dozvědět. Existují internetové portály, kde najdete aktuální seznamy exekučních dražeb. Dozvíte se na nich, co se právě draží, kde se koná dražba a jaká je vyvolávací cena. A existují také weby, kde se díky registraci a členství dostanete i k běžně nedostupným a lukrativním informacím. Toto poskytuje například portál NaDražby.cz, kde jsou přehledně a pohodlně uspořádány ty nejzajímavější nabídky na exekuční dražby.

Koupit výhodně auto, byt, nářadí nebo počítač lze díky dražbám snadno. Každý den bývají vyhlašovány nové, a je tak dost pravděpodobné, že v nich brzy najdete přesně to, co potřebujete.

K tomuto článku není otevřena diskuze