Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
koupelna ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Vhodně řešená koupelna může mít dvojí prospěch

Rozhodli jste se zrenovovat koupelnu a přemýšlíte, zda pořídit vanu nebo dát přednost sprchovému koutu? Vybíráte koupelnové vybavení a nevíte si rady?

Rekonstrukce není sranda, proto je potřeba dopředu promyslet každou drobnost. Přinášíme vám nápady, jak vybrat vhodné zařízení, aby bylo co nejpraktičtější a ušetřilo vám prostor i peníze.

Sprcha šetří peníze i životní prostředí

Každý známe ten příjemný pocit, ponořit se po náročném dni do horké vany a užívat si teplou vodu a světlo svíček. Vskutku krásná představa. Přemýšleli jste však někdy nad tím, jak spotřeba vody ovlivňuje životní prostředí? Existují země, kde má pitná voda cenu zlata. Většina lidí nepřemýšlí nad důsledky způsobené tak všedními záležitostmi, jako je obyčejná koupel. Možná je na čase se zamyslet. Jestliže se nechcete za žádnou cenu vzdát koupelí ve vaně, zkuste je alespoň omezit. Pakliže vám alespoň trochu záleží na životním prostředí, uděláte lépe, když zvolíte sprchový kout. Dnes už je možné vybírat z pestré nabídky tohoto druhu zboží. A některé kousky jsou opravdu designovými perlami s nejrůznějšími vychytávkami, jako je třeba zabudované rádio nebo led osvětlení.

Jak vyřešit nedostatek prostoru v koupelně?

Kromě toho, že se během sprchování spotřebuje daleko méně vody, čímž ušetříte také značnou část peněz na energiích, zabírá sprchový kout méně místa než vana. To znamená, že zbytek místnosti můžete využít pro koupelnový nábytek s úložným prostorem. Vaše koupelna tak získá úplně jiný rozměr. Nejen, že budete mít kam schovat hygienické a kosmetické přípravky, ručníky či náčiní na úklid, ale celkový vzhled koupelny bude daleko elegantnější. Pokud zvolíte navíc vhodnou výmalbu a podlahu, která bude hezky ladit s nábytkem, můžete docílit i optického zvětšení místnosti.

K tomuto článku není otevřena diskuze